發新話題

VFCVP9着彈位置徧下問題討論

準星品字型瞄準 or 加加加高rear sight
機體的不足, 用技術補上
群居終日,言不及義,
好行小慧,難矣哉!

引用:
原帖由 JBL 於 10-11-2016 12:01 發表
套隻O Ring係內管上面,夾硬迫返佢係外管中間可能OK喎。
外管有barrel tilt, 要介坑落內管?
群居終日,言不及義,
好行小慧,難矣哉!

引用:
原帖由 dogjumpjump 於 10-11-2016 11:52 發表
咁其實係VFC出次貨, 佢地好應該要出返個水平hop up座先係,
雖然台灣槍要準都難, 但最少條槍管要水平先得架呀, 呢D係基本常識
冇錯呀, 秉乘VFC產品精神
神檯哈哈笑, 落場得淡笑
橫批:外強中乾
群居終日,言不及義,
好行小慧,難矣哉!

引用:
原帖由 dogjumpjump 於 11-11-2016 09:51 發表
其實BB彈先天問題, 想準真係好難, 無風無浪, 粒彈都飄飄下啦
我自己標準係, 30米打到人咁上下大已可出得廠.. A4紙咁上下已可叫好好,   打到頭咁上下已叫sniper級

鉛製痰鑵係香港唔流行, 唔過JJ都殺傷力大, 打靶都 ...
個front sight抬高D, 不過成日就住瞄感覺不舒度
群居終日,言不及義,
好行小慧,難矣哉!

引用:
原帖由 2slow 於 11-11-2016 11:37 發表
其實大家有無諗過係準星問題呢?
應該是槍管問題沒錯, 當然你弄個很高的rear sight/ adjustable sight入去亦能解決之
群居終日,言不及義,
好行小慧,難矣哉!

引用:
原帖由 dogjumpjump 於 11-11-2016 17:14 發表
佢條管咁搞法, 出咗鋼SLIDE都無心機再投資.. 我估都二千幾銀, 留返來玩下其他槍好過
我覺得個frame的財料都麻麻, 又有注料位的湯口, 鋼slide又如何....
雖然overall我對支槍的評價尚算合格, 但離no compromise很遠!
群居終日,言不及義,
好行小慧,難矣哉!

引用:
原帖由 JBL 於 11-11-2016 23:46 發表
個個話唔準,但佢又鬼死咁準喎,吹脹.......
https://www.facebook.com/逼逼使大的pwg工作室-1441654586054107/?hc_ref=SEARCH&fref=nf&qsefr=1
你搵到sweet point 其實ok的,只是要故意為著彈點改變瞄準方法多少會影響結果,習慣了就沒問題。(當然可能習慣前已出現災情......)
群居終日,言不及義,
好行小慧,難矣哉!

發新話題