發新話題

A900出現了!

引用:
原帖由 adrianyahk 於 10-9-2008 23:14 發表

Nikon都有得插Zeiss....我又唔信有幾支菜仔 Sony就會影得好d~Sony始終都係Sony...插乜佢都係Sony..
↑↑↑
典型ANTI-SONY人仕

引用:
原帖由 adrianyahk 於 10-9-2008 11:17 發表
兩皮幾...
咪係,D700又係兩皮幾
A900有24MP, FF steady shot, 5FPS@24MP都係兩皮幾

不過D NOISE呢...

引用:
原帖由 101653 於 11-9-2008 20:10 發表

你開到佢幾高iso先覺佢NOISE勁先??
3200,唔係我開,係上網睇果d相

佢個樣我完全冇所謂,不過我都唔會買,冇錢...

引用:
原帖由 adrianyahk 於 11-9-2008 19:37 發表

堅認~用過A350對佢堅失望
呢部就唔好提啦,多數都係d行外人買黎當高級DC用,貪佢有LV扭mon,似DC

其實3大公司既主要入門機都好有問題...
C記要x1.6 crop, 去到中皆機都係
N記冇麼打, 以前既D50都仲好D
S記勁高noise (平D既A200返而好D)

引用:
原帖由 ATM 於 11-9-2008 20:15 發表

looking for him?
我會拎去影火龍!
如果拎到枝70-200 2.8 G玩就好

比兩皮幾野買部機,低光都影唔掂,係話係唔係好有問題先?

不過聽聞係樣板機既軟件問題,因為raw係清好多,係部機壓jpg時壓得樣衰過人...
等正式出左先睇d review吧

引用:
原帖由 101653 於 12-9-2008 01:38 發表

死啦....1ds唔加減級最多都係去到1250....
唔怪得知啦....原來唔開到3200影d相係唔靚的....
如果canon今時今日先出部1ds既話,一定比人話廢到冇朋友
係比都唔好拎d中世紀野同呢個年頭比啦...

引用:
原帖由 adrianyahk 於 12-9-2008 02:02 發表

消費者永遠是對的~你條友仔都冇必要為佢護航~
冇錯,銷量就係大家對佢既回應,等下睇佢賣到幾多部啦...
S記既noise問題一直係死症,唔係感光件,係處理器問題
仲唔搞搞佢d舊M記友會過晒檔

引用:
原帖由 101653 於 12-9-2008 02:05 發表

慘在a900未出街丫ma....已經有人講得出部機既noise係高定低....
我係睇dpreview既測試圖,iso6400係完全唔用得...

p.s. dpreview已經有機係手測試左

引用:
原帖由 101653 於 12-9-2008 02:07 發表

唔係護唔護航....
咁事實部野未見街....個個都唔知....冇必要踏低部機丫....
係....部機係樣衰d姐....
但都要睇下review先知好唔好架....
個人認為,樣衰只衰在果4個英文字母...
個金字塔幾靚仔

引用:
原帖由 adrianyahk 於 13-9-2008 00:54 發表

高iso如果冇用,人地就唔洗出到咁勁抽啦..又12600,25600~
而且我地講緊Sony低iso既noise勁,6400果d由得佢啦~

Why so serious?
低iso冇問題喎,係高iso有問題,希望正式推出前更新個firmware...

發新話題