發新話題

Code Geass 反逆のルルーシュ R2 專區

以下係轉貼的:
引用:
然後到了下一季的鋼彈00
眼鏡女秘書不知從哪帶來了幾個怪咖去幫助貧窮王女復興大業
超會打政治戰的輪椅瞎子
武術高強的神秘女僕
超會打戰的眼鏡男
恩...貧窮沒太陽能的沙漠國家開始掀起風暴了

羅米亞(眼鏡秘書):不僅如此,那位坐輪椅的蝦..不!!瞎子..還有著通天的摸骨本領,我..我就曾被她摸過(羞)..
貧窮王女:那太好了,麻煩請她幫我摸一摸,看看將來我的運勢如何...?還有我和剎那..會不會有結果..(大羞|||)...
貧窮王女:還有我的胸前..會不會有進展..(大羞|||)...
娜娜利:閣下注定貧乳貧到第二季阿

超萌閃忍:什么?騙人吧?你會認識這里的王女?
羅米亞:唉?認識啊,之前還在這里打過工。
但是,等待他們的卻是……
突然出現的謎之KM!!
朝比奈:這是……KM……?
吉爾福特:不,我從未見過這種奇怪的機型,好像刻有字
朝比奈:……GUN……DAM……?

變革者組織的掘起!!天上人組織的破滅!!!

朝比奈:雖然不知道這個機種如何,但我會努力看看的..
吉爾弗特:柯內莉亞殿下,為了能與妳再相見..我會努力活下去的..但!!現在的~~!!我!!只是鋼彈!!!!!
朝比奈與吉爾弗特,駕駛鋼彈的初體驗,他們能否習慣超過KMF10幾公尺高的機械平台呢..?wwwwww

娜娜莉(撫摸著瑪麗娜王女的手):瑪麗娜王女,這樣下去,這個國家將會解體..
瑪麗娜:那我該怎麼辦..我該怎麼辦啊..(哭泣,此乃她常見的老梗肢體動作..wwww)

娜娜莉將強行介入阿札迪斯坦王國的政治核心,她會有什麼手段呢?

超萌閃忍:娜娜莉閣下,為了魯魯修大人..我將會用性命來保護您..
羅米亞:這個局勢..這個巨大的轉變...我是誰..這個感覺似曾相識
超萌閃忍將為了保護娜娜莉而肉搏鋼彈...

引用:
原帖由 101653 於 14-8-2008 15:41 發表

超昂閃忍??

正牙
去驗眼啦你,係超萌閃忍呀!

口口漂白成功,最後果part有感動到

扇你他X的雜碎!!!
為個女人出賣手上唯一可以同敵國對抗既zero

冇zero既黑騎,二王子3分鐘就可以打到佢全滅

下週的人物圖

頭先手痕
雜碎扇,你睇你做既好事

引用:
原帖由 101653 於 18-8-2008 19:18 發表

點解唔擒埋卡連??
卡蓮帶pizza女去搵ruru,避開黑騎比2王子滅門

引用:
原帖由 101653 於 18-8-2008 19:31 發表

...........
條粉人為左個女人出賣救過自己....教過自己打杖....能夠推翻不列癲既人....
唉....你估佢真係會比番日本你咩....

話時話....紅蓮d名真係越黎越搞笑....
紅蓮式 > 紅蓮 ...
卡蓮用過既機體:
紅色Glasgow(無印開始)
紅色無頼(無印中期)
紅蓮弐式(無印中後期)
紅蓮弐式甲壱型腕装備(R2開始)
紅蓮可翔式(R2中期)
紅蓮聖天八極式(R2後期)

引用:
原帖由 101653 於 18-8-2008 19:49 發表

唔係出現過紅蓮式架咩??果陣好似未裝爪....隻手仲係紅色....
我記得好似係架....
冇,第一次出場係成田山戰役,用輻射波動腕做成山崩

無印第9話後半:
卡蓮救佢呀媽,整爛左部紅色無頼
無印第10話:
一開波紅蓮弐式出場,係個倉度
同話後半已經係成田山戰役

引用:
原帖由 101653 於 25-8-2008 02:19 發表

幾時阿??
我唔多覺咁既....
第幾集??
罰你回去重看10次!

引用:
原帖由 101653 於 25-8-2008 22:36 發表

邊集得架!!!??

要重看10次都要知邊集....
叫你重看就重看啦!成個R2呀!

引用:
原帖由 101653 於 26-8-2008 01:00 發表

頂....又要dl過....
鬼叫你唔留
我連無印時期既都仲有留

未完果D一定留到佢做完先,方便睇返之前劇情,前因後果,同埋CAP圖CAP音果D
完左果D好既會長留作傳教用及重溫用,麻麻既先會刪

魯媽是上代KO6, 紅披肩
KO1原本是KO5, 上代KO1是被閃光殺死

上一屆的總數11名圓桌騎士中有6人被誅殺,3人被處死(應是支持其他派皇室,而和捲毛爭輸之後被清算)
最後只剩下魯媽和俾斯麥
之後俾斯麥因幫助捲毛奪權而當上第一騎士
魯媽也當上不列顛的皇后

另外, V.V恨魯媽的原因:

魯媽:親愛的∼你頭髮梳成卷毛比較帥喔∼
皇帝:喔?是嗎?
V.V:(咬手帕)

可能code geass既續集會係講閃光的魯媽

魯媽果然係VV殺,但係令魯媽真正消失既卻係魯魯本人

若本同閃光好黑,朱雀卻漂白左...

ルル發威,連神都geass!

最後真係超展開呀!!!!

不列顛尼亞帝國第九十九代皇帝,ルルーシュ・ヴィ・ブリタニア

All hail Lelouch!All hail Lelouch!All hail Lelouch!All hail Lelouch!All hail Lelouch!

咁冇人話黑騎過晒去幫2王子喎...

已經有可靠情報話下集ruru表示要參加超合集國,黑騎又回到ruru手中

仲有,其實這部只要誰拿起King擺POSS誰就會老馬...

老馬:吾兄阿...我已經不敢擺那個POSS一個多月了...
修奈澤:....OTZ <-老馬中

發新話題