發新話題

果然出來了 Sony 新機

好樣衰....

走回頭?個機身似返km d5d,個手把就似prosumer機....
功能好似比之前果3部仲差,打算再賣平d?

引用:
原帖由 HugoLaLaLa 於 12-5-2009 19:31 發表
其實我有個問題好想問,
我見好多fourm既人都係咁小七song單反,
但係響街又見唔少揸相機搵食既人係用緊song架喎,
點解會咁奇怪既呢?
因為D人有偏見

其實sony既noise真係低小,特別係A350,ISO 1600已經唔用得...
A700其實完全冇問題,只係snoy其他部部noise都高,d人就有偏見

但其實另外兩大牌子都低小

N記入門機洗唔洗麼打唔都落呀? 仲有D機有T病毒?影完D人變喪屍
C記去到中階都仲係1.6X.....

引用:
原帖由 ATM 於 12-5-2009 23:58 發表

no no, only A700 noise is ok, others all useless

the other bad thing for SONY everything is not standard, i.e. Flash hot shoe is not standard as Studio lighting.. very ma farn
Flash hot shoe有轉插嘛,仲有咩唔係standard?

引用:
原帖由 路比 於 13-5-2009 12:08 發表
唔知又有冇人睇好4/3系統呢
我對om黎緊o既機都幾祈待
O記出M43 RF我實轉會!!

引用:
原帖由 adrianyahk 於 13-5-2009 14:19 發表

其實Panasonic G-1已經好正ga la~
所以...Micro-4/3係O記出既話..............雖然貴,不過超期待!

但是我還是愛我的5D...佢令到我去到今時今日,拎起D90/D3/5Dmk2/a900,都重覺得好值得
1Ds呢?

我呢d窮鬼黎睇,部a200都好值,咁既價錢咁既質數,入門機係佢最低玩!
不過我都係嫌佢同d鏡重,所以M43 RF!快D來啦!!

引用:
原帖由 101653 於 14-5-2009 19:03 發表
我見到好多師兄將技術 / 意念放第一.....
器材放第二....
我自己認為應該將器材放第一....
技術 / 意念放第二....
器材係攝影的最基本基本....你連相機都冇你學乜人影相?
器材唔一定係要最好最好....因為個個人 ...
計我話食飯先係第一
冇飯開仲影乜鬼相?

人地講緊技術同器材既依賴性,唔係有定冇
再講,你都冇相機啦!咪又成日問人借機黎影左好多相!

引用:
原帖由 ATM 於 14-5-2009 23:18 發表
today played with A380..
fist feel is... $@%#)@$*$)#@  too small !!!

2nd feel is.... PERFECT FOR ROOKIES!!

lastly... What the. XXX???? SD????

-- end of my comment...--
SD卡????

引用:
原帖由 adrianyahk 於 15-5-2009 03:20 發表
算啦大家...都冇咩必要再講落去啦...
我諗大家都知自己同對方想講咩既.....唔好姦我個post la.... 好唔好? 乖啦~~
你個post?個post你開既?

樓主淚目

發新話題