發新話題

VFCVP9着彈位置徧下問題討論

引用:
原帖由 horenhim 於 10-11-2016 12:07 發表

外管有barrel tilt, 要介坑落內管?
外管同內管今次可以話0互動

內管只係純粹靠hopup座去夾實

你只要係槍頭果度輕輕搖下外管就會發現內管係唔會郁既

唔知係要就外管槍頭凸起果部份定係bug

而且hopup 座本身同下身好fit, 落完oring 之後內管都唔會上揚好多

我試過就咁用力推條內管上去, 都上唔番正中間

我生得聰明得罪你咩!!!

del

引用:
原帖由 ranger101 於 10-11-2016 22:08 發表
之前記得睇過一條片,講台灣某個電視節目女主持人實地採訪VFC工廠,
清楚記得有採訪試槍員一個環節,經理仲講緊出廠前需要經過密集的精准度調試,
當時仲摞隻最新既產品VP9俾女主持人試槍,宜家對比真係
人地冇話幾多米測試
舉個例, 佢支MP7 10米內都好準, 但去到30米, 你會發現粒蛋係一粒炒一粒唔炒, 唔關粒膠事, 而係個下壓杆設計有問題, 不過短管槍冇咩好講啦

引用:
原帖由 dogjumpjump 於 12-11-2016 00:14 發表

裝唔返係因為個HOP UP座未入得晒個位, 用手推下個內管入去就得

準.. 五米都唔夠, 乜都準..
冇錯
不過多過5米仲準我個人黎講真係冇辦法認同...

一黎, hopup 座有虛位可以左右搖

二黎, 出廠冇做定管, 內管話佢係浮動管我覺得一d都唔過份

不過心急衝頭水冇得怨啦, 由佢1月show shot到3月賣歐洲, 足足等左大半年

引用:
原帖由 gainax 於 12-11-2016 00:21 發表
你地講到咁唔出來解話又點得,  話哂攬住咁多新貨
可能個個都見到mp7既成功, ar改版, 加埋岩岩出既sr-25 就諗住vfc 終於打破左第一水必死既宿命

引用:
原帖由 gainax 於 12-11-2016 01:33 發表
9xx一支仲要包靚外皮又要比小強劏一部分, 實際支野可能先賣六七百仲有經燒一兩百上架費,仲未計開發,開模,工人組裝運輸等費用, 搞咁多可能賣出一支先袋到兩百,今次放過佢算嗱
https://www.youtube.com/watch?v=WMDMAEwjAeI

睇完條片其實我都放低左一半執著, 真鐵都有d溫室小花既感覺

引用:
原帖由 jn_jona 於 12-11-2016 02:19 發表

mp7同sr25應該唔算1水過掛
sr25個bolt頂同bolt底....
mp7到而家好似只改良左彈匣的推彈杆(唔記得短左定長左), 同埋lock 匣位加深左

sr25 未知係咪太貴, 除左條bolt 好似都唔見其他災情

發新話題