發新話題

[VFC] V記新槍AK74m/SIG p365試打和拆解

引用:
原帖由 七點六二 於 27-9-2024 19:03 發表

咁大鑊………
唔出奇, vfc 鋼料本身唔多硬

好似 crusader m4 條鋼bolt咁, 俾成千但個bolt stop 位蝕得仲快過原裝bolt 種果粒鋼
我生得聰明得罪你咩!!!

引用:
原帖由 七點六二 於 27-9-2024 22:29 發表

V記真係差,做咗咁多年都係冇進取過………
vfc 咁多年唯一進步應該得個價錢, 而家d 長火埋單已經要4k

呢半年買過2 支vfc, 我自己覺得都幾伏

第一枝係 parabellum 支 spectre comp, cnc slide, 外管同comp 頭, 以為一步到位, 點知執到嘔先打得順
第二支係 maruyama 支fmg....個膠身應該要貼番張易碎既警告貼紙, 試槍已經打爛左入而膠身個buffer 位

引用:
原帖由 jn_jona 於 27-9-2024 23:06 發表

真係
我寧願佢種返同埋粒野落去
冇錯, 好似ghk 553 咁, 加粒鋼落去大家都開開心心...

唔駛好似而家, 俾咁多錢換鋼bolt 居然唔用得bolt catch

引用:
原帖由 48191 於 28-9-2024 15:22 發表
邊個Buffer位?
下槍身啞鉛導軌前面果個u 形膠位

引用:
原帖由 48191 於 28-9-2024 17:17 發表
So sad
幾sad,
果時睇介紹見佢話原裝fixed barrel, 之後又跟槍帶扣, 擺明落場向既槍, 一路玩開vfc glock 都係膠下身有buffer 位受力, 換左鋼slide 打左幾年都冇出過事...果時忍唔住衝頭水

點知佢呢支隻膠真心下欄野, 除左個buffer 位, 佢grip 後面個勾每次fing 都會刮走一部分膠

引用:
原帖由 Andylee2023 於 29-9-2024 16:37 發表

V記其實一直都係比錢買授權既“可發射模型”玩具槍。C兄,如果您咁諗個心會安樂d…

至於課多既錢比授權值唔值,就個人接受程度了
最近既產品俾我一種連v1 都hea 做, 單純係為出件野為左佔有個市場, 交功課俾老細睇就算既感覺

今後都寧願支持一d 細牌子算, 反正大家都伏, 但人地起碼熱誠多d

引用:
原帖由 ayaka 於 2-10-2024 15:27 發表

睇到師兄咁講即刻拆來睇下, 個buffer位真係裂左變晒形, 寄到黎前後打唔夠廿槍...
個buffer料薄, 前軌道座唔貼有空位, 薄料比條slide直撞, 唔死就奇
拆開個支槍果刻覺得...時光倒退左20 年, 我果支試槍打左1x 飛左右, 番屋企諗住拆黎睇睇火控用咩料果陣就發現爛左

最慘係果粒buffer 下面個位超薄, 佢甩既話會連埋下面一齊扯走, 下面會空左一個位

同埋呢件膠料咁既質素, 我覺得就算今日唔爛呢樣, 聽日都會爆第樣

發新話題