發新話題

Guns modishit 豆腐渣工程

13號上去無貨換,14號無得換先send email嘈
跟住果間公司就反口???

應承左人換在先,人地嘈一嘈就發個客脾氣唔換???

到底邊個先係客呀?

引用:
原帖由 loveless 於 17-9-2015 22:01 發表

你改既標題,
Guns modishit 豆腐渣工程,
有概定立場, 挑釁, 偏激.
ie. 更加冇著數.

談判不是這樣的.
神又係你,鬼又係你喎......

係guns modify本身答應左個客話13號去某店用$250加已爛滑架去換條新既
由7號到13號,6日時間,如果係要送貨既絕對夠時間,又或者要改變主意既都絕對夠時間通知個客
13號個客落到去某店到竟然guns modify無安排過貨去換比客

應承左人,放人飛機,追問完之後guns modify一日之後先覆話E家都係唔換

就算個客追問果封email點錯都好,本身應承左人放飛機,係邊個錯先?
個客係13號之前有冇講過話自己無錯先?

宜家唔係咩談判談判談完先判,
係談左,判埋,之後無那那被改判

我本身判左社會服務令既,之後過幾日再睇新聞先知原來自己被改判左要坐監,仲要無人通知過自己
我覺得條數點計都係guns modify唔岩

引用:
原帖由 MK~ 於 18-9-2015 12:36 發表
係guns modify本身答應左個客話13號去某店用$250加已爛滑架去換條新既
由7號到13號,6日時間,如果係要送貨既絕對夠時間,又或者要改變主意既都絕對夠時間通知個客
但13號個客落到去某店到竟然guns modify無安排過 ...
我更正一下我個比喻

應該係本身判左社會服務令既,完成埋個服務令,之後先知原來自己被改判左要坐監,仲要無人通知過自己

引用:
原帖由 loveless 於 18-9-2015 12:49 發表

o下

我心目中既談判, 3行字

"日前購入RMR滑架,有按照貴公司員工指引進行安裝,但裝後發現其中一根螺絲柱斷掉了.
一向有購買及支持貴公司出品, 相信斷件只是個別案例.
這刻極其需要得到貴公司協助 ...
但E家呢個唔係求助/談判post ma
係已經談完,判埋,比人放飛機之後出既追訴post ma

引用:
原帖由 planelee 於 18-9-2015 13:55 發表
“We have sort out by sharing the cost of the slide which is 250 I need to pay. I just thought of having a free replacement part of it since I operate it normally.”

大家睇下是邊個出爾反爾羅,一開始 ...
「我地已經傾好左」
傾好左,姐係接受左,相方都同意用$250換貨

何來出爾反爾???

「就算換給佢,佢都覺得我老屈佢250」
哇!呢點係你自己FF渣喎!咁都可以屈個客發佢脾氣?
就算你要發脾氣唔換,有成5日比你做決定同通知返個客喎,你唔出聲?
唔講就當無事發生過?

回覆 88# 的帖子

We have sort out by sharing the cost of the slide which is 250 I need to pay. I just thought of having a free replacement part of it since I operate it normally

"I just though"
樓主只係話以為,唔係要求
如果佢要求就用ask for / request等字眼啦

加上前面已經寫左"We have sort out"
姐係已經found a solution,相方得到了解決方法
所以呢個唔係要求

回覆 91# 的帖子

「貴公司會點處理」

下?咁叫凶人?
我望唔透

從呢14隻字入面,我搵唔到一個意思係想免費換一條新slide喎
唔通我理解能力出現問題?

引用:
原帖由 Dave 於 18-9-2015 15:30 發表

咁我會覺得你是見好唔收,
FB CS 唔問長問短一日之內就FIRM 你 $ 250 可 1 換 1 ,算是好結果 ( 起碼此時此刻你覺得可接受的協定 ),站係公司來說,你話冇操過點知真定假?話唔定你買番去狂操狂射扭又超大力,W ...
5日時間比你做決定同做通知
點解呢5日入面唔講,要個客13號行完一轉無得換,仲要隔左一日先同個客講呀?

引用:
原帖由 Dave 於 18-9-2015 15:39 發表

你可以係呢點上面鬧GM 「擺款」,但亦止於此,
道理上GM 可以拎番我頭先既理據來說:唔係我地唔換,而係我地協定 250 換比佢但佢得寸進尺,SEND MAIL 去總行要求分文不收,其實我地一直保持良好質量,但為了比客 ...
止於此?

姐係CS發個客脾氣,玩個客,都可以就咁算?
警察比人鬧,發脾氣,用警棍打人,都只可以話佢係「擺款」?
師兄你都幾豁達

佢黎緊出條KKM既threaded barrel老實講幾有興趣...
但呢單野我唔會選擇幫親guns modify lu......

陣間又斷野,變暗器管咪大獲...

似乎外國玩家買左條slide之後個RMR位都有問題...m2,m2.5,m3 screw都扭唔落喎......

附件

22-9-2015 00:20

1 個讚好! TOP

guns modify呢批貨都唔知係咪之前火災燒左貨,所以要節省成本,馬馬虎虎

我見唔少師兄條滑架上面D字氧化得好勁
有師兄買左一黑一沙,裝上同一枝全新marui glock 17上面,條數可以有好大出入,兩條都汁餐死
外國又有唔少玩家表示跟漏parts,包括magwell,sights,準星無入tritium等等,應有盡有
再黎有玩家表示無鏍絲扭得入,同樓主斷柱

另外有少部份外國玩家表示套kit買返黎有跟到RMR位鏍絲,但大部份用家都表示guns modify漏配左,包括香港貨都係無跟到

價錢就賣到貴一貴,但質量同價錢有好大差距囉...

發新話題