發新話題

上 水 破 軍 火 庫 , 原 來 係 仿 真 槍 . . . .

引用:
原帖由 gd1893 於 3-11-2010 14:42 發表
其實一D都唔亂,法例寫得好清楚woh...

Cap. 238  火器及彈藥條例  S. 20 仿製火器的管有

(1) 除第(2)及(3)款另有規定外,任何人管有仿製火器,即屬犯罪,可處監禁2年。
(2) 任何人在被裁定犯附表所指明的 ...
即係講到尾都係睇差人同個官覺唔覺你樣衰,

[抽水]又或者睇你老豆係咪+x哥/你係讀名校/你係咪明星/etc... [/抽水]

引用:
原帖由 B20_hk 於 3-11-2010 16:24 發表
一句講哂,打game出街,包實支槍,早出早歸,咪小出事
咪咁ON X (唔識寫個"居"字),星期日Full Gear露械出MK等車打Game,以為自己好X型
不過講開又講, 唔知係咪因為天氣凍左, 早兩日夜晚都見到有兩位哥仔著晒gear行商場, 但又無拎槍袋
型到呢

引用:
原帖由 faihk 於 3-11-2010 16:46 發表

有冇露械??
匣都無隻

引用:
原帖由 reporter 於 3-11-2010 21:24 發表

-----------------------------------------------
FULL GEAR 上 街 , 都 係 我 o既 夢 想 呀
近 年 香 港 人 無 端 端 流 行 去 halloween
仲 有 上 昇 o既 趨 勢 添
( 祟 洋 ~ o甘 鍾 意 扮 西 方 人 ...
full gear同蝦佬餵有咩關係?

引用:
原帖由 wonglk 於 4-11-2010 15:15 發表

當支槍過左j,咪又當係真槍~
當一支行氣既槍冇彈匣係旁時,真係幾昆到下人 (特別係散彈槍,打開個膛你知幾多)
[假膠]係槍咀睇入去睇下條管幾mm咪知囉[/假膠]

發新話題