發新話題

A&K 249一問

引用:
原帖由 hwtang 於 1-1-2008 15:43 發表
我剛剛改完支, 尾頂,氣咀同筒頭用反普通2代就得
而摩打一定要換.

不過我連Gearbox都換埋, AnK 果個信唔過
我自己setting 係:
CA 249 Gearbox    --- 連8mm bearing 價錢都只係$330
System A Turbo mot ...
hwtang兄,
想問如果買左A&K 249 para(已經換左systema 6.04管 +systema pop-up膠(加左粒3mm珠仔),用sanyo 1700ma 9.6V, 原本國狗彈弓),

想支野打返快D, 可以點整到? 宜家支野真係好慢, D ROF <10....希望上到around ROF 20,唔洗太快,打兩面力 ....
如果跟你咁整, 就咁換下 motor 同齒 ok ma....??

- CA 249 Gearbox < 唔換問題大唔大 ?
- System A Turbo motor (好貴) < 用GP 快摩 ok ma ?
- CA High speed 斜齒 (唔識set ar) <用 CA High speed 平齒 ok ma ?
- First bearing 尾頂, 筒頭, 筒芯 < 唔換問題大唔大 ?
- Army code 天梯 + 拍頭 < < 唔換問題大唔大 ?

十萬個唔該哂 ~!!!

引用:
原帖由 hwtang 於 16-1-2008 23:21 發表
3mm珠仔邊度有得賣?
唔該哂 hwtang 兄 ~!!
Systema M100 大既幾多J 度 ? 我都買左條Systema 1J for 249, 1穿1突 , 國狗原裝彈弓就穿2面, 裂底中.
同埋 Marui 1000摩同 700摩分別係邊 ??

3mm珠仔我響蛇3隔離間模型車鋪買,鋪頭話係鈦金屬, $40,1包/10粒 ,無得1粒粒買....無計....

另外,小弟係新手, 想問 cut 天梯1齒 , 係cut A 定 B ar ???

附件

17-1-2008 10:58

唔該哂師兄....

我有個Marui 700 摩響到.....如果1000 同 700 分別不大既話....用marui 700 摩問題大唔大呢 ?

另外,
師兄們知唔知 ZA 隻1200飛細彈壺, 用落國狗249 度 O 唔 ok 呢 ?

發新話題