發新話題

在屍群中生存20天

鳴~ 第二十天死了
人怕出名 芝怕肥/_\
▄︻┴┬?一 ..........☼ \>口</痛!

我的策略是一開始是全力去搵人回來
因為人多好辦事
欄破到只有70%才去補
人多了一補就30% 只需花一小時
到人滿了就去找武器
開頭是有新試新
我覺得中間得到的那幾支"要常常上彈的槍"幾好用
(sorry我唔識d槍既名... ._.)
尤其係對住d有armor既警察軍人個d

不過到左18日左右開始唔知點算好
明明個欄已經start from 100%都打得好吃力
台前成日都聚集了觀眾
係唔係應該用電鋸?但係電鋸走動時很麻煩的說...

最後就係一開始louis提到既
要不斷走動唔可以企死一個位打 有d角度係打唔到的
不過我很傻瓜地 淨係掛住ws郁 去到第17日先醒起仲可以ad郁=.=
人怕出名 芝怕肥/_\

引用:
原帖由 ZaMaR 於 3-5-2007 19:55 發表
把.50真係好屈機!幾乎係必殺!有成10飛,reload仲好鬼快!!!平均一槍殺3件!!!!
我一次就打爆,第1場先係最難打!打得好第一場就有時間搵人搵武,有電鋸之後喪屍一埋到黎必死.

我就第18日先有把.50玩
電鋸埋身必死?
咁即係我用得唔好啦..T^T
我鋸了好久都唔死既~~~~~~
人怕出名 芝怕肥/_\

引用:
原帖由 ZaMaR 於 3-5-2007 20:33 發表

要按住mouse咁鋸喎,最好可以move下個mouse when 鋸緊,仲要行近d喎!半秒到幾乎乜都死,有防彈衣就鋸頭,鋸腳,軍人因為有頭盔,鋸腳最好!
有uzi就用佢狂full啦!
呀..........................................................................
睇完你個reply 我覺得自己好傻瓜
非常十分極之超級咁傻瓜
點解我會當個鋸好似開槍咁係咁click架~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
話明電鋸梗係按實架啦!!!!
真是...糟透了=_=

thx zamar...
人怕出名 芝怕肥/_\

引用:
原帖由 k_i_t 於 3-5-2007 20:36 發表
我都爆左..
但攞唔哂d槍...
瞄腳d喪屍會死快d..
噢 我aim頭添._."
人怕出名 芝怕肥/_\

引用:
原帖由 ZaMaR 於 3-5-2007 20:59 發表

我係以為你冇按,就咁隊埋去...
哇好開心。
我比你想像中聰明了。
哇我太高興了。
人怕出名 芝怕肥/_\

引用:
原帖由 向右趴 於 3-5-2007 22:20 發表

都可以的..爆頭果下好爽..爆晒血..
係囉 我見佢爆哂頭咁得人驚 以為易死d添..
人怕出名 芝怕肥/_\

引用:
原帖由 HunterX 於 3-5-2007 23:24 發表
係咪最多可以有7個人?
我估係啦~
我見佢有7個人之後就話冇位了
我冇再去試搵人了
人怕出名 芝怕肥/_\

引用:
原帖由 HunterX 於 4-5-2007 00:02 發表
我去到第19日隻game停左.................
咁嗚呼哀哉?!=口=
esc制得唔得呀???
人怕出名 芝怕肥/_\

引用:
原帖由 gtoray 於 4-5-2007 02:39 發表
到 19 關冇心機玩.....
哎喲~做咩事呀^^"
唔岩玩?
人怕出名 芝怕肥/_\

剛好有朋友問隻game點玩 打了的字唔好side 貼埋出來俾d懶得睇說明既朋友仔啦=) :

隻game既時間分日同晚
夜-你+同伴打zombie
日-要分配12個鐘點用

12個鐘既分配有張list 有三個選擇
1.修補圍牆
2.找武器
3.找同伴

只要你分配時間去3 就可以搵同伴
但係:
1.唔保證搵到
2.找同伴同找武器 都會有可能令你走失現有既同伴
3.7個(計埋你)就是滿了 <---佢寫住係滿左但係你仲可以照搵 不過我未試過

control:
WSAD 上下左右
R 上彈/換匣
space 換武器
esc 遊戲選擇

噢 最令人興奮的是 子彈冇限供應=v=+
盡情殺吧!!!!!!

人怕出名 芝怕肥/_\

如果玩得小心點
第15日就可以拿到哂牆上的武器了~
第17日就拿到終極武器了!!!
真是要試試阿!!
一條直線幾隻一齊掛掉!!爽呀=v=+
人怕出名 芝怕肥/_\

引用:
原帖由 黑田一真 於 5-5-2007 06:02 發表
岩岩try過13日拎晒所有槍
15日拎到.50
另外發現左原來所有槍都可以連射
首先拎住支可以連射既槍.禁實開槍之後轉其他唔可以
連射既槍,例如手槍或散彈.咁樣果支槍就會變埋連射
剛剛都有朋友仔同我講過阿
不過我冇試到
其實係唔係bugs黎架?=P
人怕出名 芝怕肥/_\

引用:
原帖由 Boniface 於 6-5-2007 18:18 發表
其實長槍都好用,一槍死...
ump唔係咁好用,彈量少,又唔夠火力,可能因為9mm掛 \
我已經用好多時間搵武器ga lah,每次at least 7個鐘都搵唔到...
我用哂12個鐘喎^^
人怕出名 芝怕肥/_\

發新話題