發新話題

Tokyo Marui PSG-1 and L96 AWS

以我角度睇, 講穩定既咁就點都手拉好少少架啦, 起碼活動部件少D (亦都係真槍BOLT ACTION狙擊槍可以用成百幾年既道理一樣)
而且, 馬記把PSG1會唔會咁我唔知, 我FD買某牌子既(R乜)SVD, 因為得單發, 結果佢扣雞扣唔到落底LOCK左槍, 冇得學一般連射電槍咁用AUTO鬆番條彈弓...結果又要拆波箱整..
咁當然, 穩定亦睇改件既用料, 做改造果個人既功藝(例如比我整就肯定射唔出), 同都要睇D運既

不過比我揀我都係揀L96,
始終PSG1太大把,而且真實打一般樹林戰之類既都唔多會見PSG1,始終係警用多(而且因為太重,同某D缺點,加陣都冇咩人用嚕)
我有把馬記VSR10, 十分好用好玩
縮縮北行鳥 =口=

引用:
原帖由 rhkpd 於 22-12-2009 22:06 發表
用望遠鏡咪變左spotter...
不過改PSG1只係換彈弓係唔得架, 佢條彈弓比正常長一大截 , 如果彈弓再加强左, 一套靚齒係必需品, 所以一係唔攪, 一係一次過, 分開攪成日拆仲煩.....

不過好似Nish ...
不過vsr10記得買g spec, 最準但最短係佢
加陣我把real shock裝左550mm管, 搞到要裝滅音, 樣衰到暈...
縮縮北行鳥 =口=

引用:
原帖由 alone0516 於 23-12-2009 02:08 發表

小弟正正就係一隻特警仔~
所以先會考慮PSG-1
而且因為一定會用嚟打GAME嘅關係
所以先考慮一把半自動
我怕打連射GAME我用手拉打敵人一下唔認死第二下未開火已經死咗
如果想為咗做到 ...
其實都好多特警用g3sg1做狙架(sdu, 巴西的bope, 仲有其他), 講實用, 我個人覺得呢把好過psg1~

拎手拉的話, 基本上一定要打隱密的了, 最好做到開完槍沒人知你係邊, 反正氣槍沒火光也不太大聲...
縮縮北行鳥 =口=

引用:
原帖由 alone0516 於 23-12-2009 02:40 發表

睇嚟PSG-1不太受歡迎呢~
仲諗住係好槍一把~
汽槍的話沒所謂的

真槍唔受歡迎既原因, 都係貴+重+多問題(例如拋殼會拋成十米...)
縮縮北行鳥 =口=

引用:
原帖由 路比 於 23-12-2009 15:58 發表

PSG-1唔會有呢個問題,佢有個制比你放返彈弓的,

其實psg-1個設計同一般AEG係有唔同的,
一般AEG的單發係:扣雞>拉後天梯>上彈>發射
而PSG-1的單發係:扣雞>發射>拉後天梯>上彈為下一發準備

所以用PSG-1,第一次 ...
姐係同famas一樣?...諗得過wor
縮縮北行鳥 =口=

引用:
原帖由 alone0516 於 23-12-2009 17:59 發表

搖得出聲?
請師兄說明
唔係天生一體管, 槍管係兩節組成, 玩得耐就自然會鬆, 搖下搖下咁...
此情況和著名的m4的搖頭問題相同...
縮縮北行鳥 =口=

發新話題