發新話題

新手買槍...

marui支g18c加陣1300左右
一隻夾都要兩舊幾, 1800可能買到一槍(連一夾)+兩隻夾
如果打134a氣的話連射大概唔會有咩問題 (用氣壓較高既top gas就要學樓上師兄咁講先換金屬滑架)
引用:
原帖由 Contingency 於 29-4-2012 19:05 發表
咁如果照marui,KSC 的G18C 轉埋金屬SLIDE 要大至幾錢...?...
明明G18 slids是塑膠的說...
四舊左右, 真槍個slide好似係鋼黎
縮縮北行鳥 =口=

引用:
原帖由 Contingency 於 29-4-2012 19:22 發表

marking其實係咪指照門同準星???...
slide上面"glock austria"呢類logo同刻字, 又或者個frame上面既標誌同刻字
縮縮北行鳥 =口=

引用:
原帖由 Contingency 於 30-4-2012 22:34 發表
ja係好似張圖咁得一個套...
定其實有包埋繩...?
如果唔包難唔難搵....

好...結論係...又要搵條靚腰帶...唔係等跌褲...
舊野買番黎有兩塊板,可以套條皮帶入去掛腰用
要另外買既套件係上面張圖果隻掛大脾/仲有另一隻係插落molle系統上面用既零件

索實d就唔會甩褲...如果唔係特別想玩造型,
是但買條幾廿蚊ipsc腰帶就夠, 再唔係用番普通皮帶都ok~

我加陣都係用緊呢個, 掛腰, 感覺唔錯~

縮縮北行鳥 =口=

引用:
原帖由 Contingency 於 30-4-2012 22:52 發表
理想係大腿...不過如果唔係大腿可以save幾多銀...
果塊野上次睇好似要成四舊幾五舊...(如果冇記錯)
縮縮北行鳥 =口=

呢隻掛腰的

http://www.blackhawk.com/catalog/SERPA-Tactical,1416.htm,
掛腿既~

縮縮北行鳥 =口=

不過講真, 我覺得如果學樓主話唔買長槍住, 我覺得唔一定要買HOLSTER住既~
我平時打CQB多數都只拎手槍, 講真真係冇幾可會HOLSTER, 出到死人區唔想拎住咪放低囉~
縮縮北行鳥 =口=

引用:
原帖由 Contingency 於 1-5-2012 20:11 發表
多謝曬各師兄的意見...
最後今日我係MK行泥行去...
用左$266X買左下列的野...

MARUI G18C
1個短夾
2個長夾
入彈器...
銃之氣134
MARUI 3200發BB
BLACKHAWK TACTICAL GLOVE

槍套的問題,18/F話馬記將支槍 ...
換SLIDE可以幫到你...有D牌子話個SLIDE做番窄的~
縮縮北行鳥 =口=

引用:
原帖由 Contingency 於 1-5-2012 21:03 發表
可唔可以指明係邊個牌子... ...THX

...原來係公差問題...
PGC
縮縮北行鳥 =口=

引用:
原帖由 Contingency 於 1-5-2012 22:36 發表
哦哦...
頭先有CHING話馬記要配原裝彈係因為公差...咁如果我轉左槍管咁到時點計AR...?
唔知啵...我自己支G17同我FD支G18都係打開KSC彈...
你如果轉精密管既話都係用番KSC/MARUI好啦~
縮縮北行鳥 =口=

發新話題