發新話題

懷舊雙星模型盒

我堆盒都仲係度...不過d模型有d唔知塞左去邊...
縮縮北行鳥 =口=

引用:
原帖由 MANKF 於 12-7-2013 23:23 發表

大部份去咗填海
有期特別鐘意half track
結果呢兩盒都係砌到一半!

縮縮北行鳥 =口=

引用:
原帖由 MANKF 於 13-7-2013 11:36 發表
我同師兄一樣都好迷half track,師兄嗰盒20mm四連炮嘅冬季兵,係嗰時係一經典之作!好似係双星第一套冬装士兵
我果時見到佢大大盒又大減價就拿回來了, 只係65蚊
不過兵仔我始終唔多識油, 次次整都整到一PAT野咁所以淨係砌車算了...
加陣淨係張合照咋陰功! (得隻251係完成品)

附件

13-7-2013 12:37

縮縮北行鳥 =口=

引用:
原帖由 RCman 於 13-7-2013 12:50 發表

讀小學時呢兩款我都有砌過,
不過當時年紀少只識乾掃法,
效果唔係太理想,現在還有很多完成品留在老媽家中。
現在要砌有噴筆及weathering kit會方便及效果理想好多。
我還有一台雙星的1:16 M26搖控坦克,也幫 ...
1:16好巨型
weathering kit的確不錯, 不過我自己比較鐘意用mig出果d泥, 感覺很不錯啊~
車頭D泥漬冇記錯大部份係用MIG既泥整出黎

附件

13-7-2013 12:55

縮縮北行鳥 =口=

引用:
原帖由 2slow 於 14-7-2013 18:48 發表
以前邊有$$買weathering kit, 只用真沙泥等等撻上部車度
我初時都係拎D粉彩磨粉扮沙泥
縮縮北行鳥 =口=

忽然諗起, 有樣野真係幾欣賞田宮, 就係佢封面真係畫乜有乜,
如果佢封面部坦克格黎有兵仔/坦克上面坦克兵, 盒野入面真係會有埋士兵模型
縮縮北行鳥 =口=

引用:
原帖由 sovietarmy2012 於 15-7-2013 23:20 發表

有良心姐....不過佢係開創左簡約派同熱血派畫風.
通常你買佢係買佢個封面

不過畫係一回事,人形彫成點又一回事

仲有,全世界所有軍人都同一個樣
佢後期好唔少, 初期果d塊面好似中左漒水彈咁
縮縮北行鳥 =口=

發新話題