發新話題

Operation Flashpoint

玩緊電腦版, order menu要適應一輪先得
加陣玩到第6定7關, 真係玩到火到黎, 落車打兩野比人用幾支重機槍掃死, 上番架車就比人一野搵at炸死
但佢都好過之前隻arma2...起碼player-friendly d

因為始終呢隻都係"真實系"既fps, 中兩彈就死, d槍又一遠就打極都唔中
當然有部份人會覺得唔岩口味了

距離感之外, 佢d子彈都有d真實感, 離得太遠打真係打條毛...唔準得黎仲會向下跌...

引用:
原帖由 sunny2014 於 9-10-2009 11:01 發表
唔知有無得用老解既角度去玩呢?
唔多想玩美軍…
單人模式加陣暫時冇, 不過遲下應該會有...(佢CAMPAIGN MODE有得揀MISSION PACK..)
引用:
原帖由 hermanht 於 9-10-2009 01:51 發表
Flash Point想當年係Rainbow six(RS2)年代已經有ge game, 話出第2集都話左10年了~ 但一直都有update, 有patch, 有mod. 係唔知什麼比人買左, 定係分家, 先會有armed assault, 但聽聞armed assault先係正統Flash Point ...
今集OPF2完全係玩SPEC OPS, SP反而冇咩載具用, 不過有幾關好鬼有FEEL
一開波無雷公咁遠放低你, 之後叫你兜過晒D敵人去一個OVERWATCH POSITION, 去到呆一陣會有另一隊人出黎幫你做DIVERSION, 你就乘機潛入個FUEL DEPOT炸個GENERATOR,
炸完有幾隻直直機扔人落黎
幾十條友圍你, 不過因為係夜晚, 所以要係另一邊走佬都唔太難, 之後行番去LZ殺番幾件老解就有隻直升機來了...

題外話, 各位玩電腦版(唔知CONSOLE有冇)既師兄可以去MAIN MENU既EXTRA打以下既CODE
BLEEDINGBADLY
MICROMANIA.FR
Play.comUnl0ck
FNAC.FR
JEUXVIDEO&CO.FR
OFPWEB1
OFPWEB2
RaidT18Z
StrongM577
AmbushU454
CloseQ8M3

可以開多幾關SINGLE MISSION玩啊

引用:
原帖由 MG-42 於 10-10-2009 00:12 發表

或可能係同原本既傳統Flashpoint第一代,相差太遠.....始終唔係Flashpoint原班人馬出品

呢個情況同當時Rainbow 6一樣 , D節奏唔同曬~
整OFP第一代既Bohemia interactive係強烈反對呢隻game打ofp既旗號的

引用:
原帖由 ZaMaR 於 10-10-2009 02:11 發表
360版,打到救機師果關
呢個年代已經冇乜幾隻fps game叫真實了,呢隻算相當真實(成日一兩槍就死...)
最憎係好似cod果d得一條路線比你行既電影game
ofp 1代我冇玩過,果時我玩r6

少少off topic:
R6既精髓係plan ...
冇計啦果d夠大眾

不過真到好似arma2咁又唔太好玩...command d人都要按十幾廿個制...

引用:
原帖由 hermanht 於 12-10-2009 19:49 發表
崛起條龍個camping好短呀... OFP都有3個島加一個沙漠啦...

最後果次loading, small arm命中率有25%
而且ok易玩...
d AI有時傻傻下咁企係路中心比你射

引用:
原帖由 hermanht 於 12-10-2009 20:43 發表

MP好玩啊~ 打炸發電站果關, 走果時比人pin down左, 我殺左出去搶左部車, 接番D人, 走果時又炸彈又比人掃, 有兩個咬底落左車, 冇落車果個同我一路安全上到山~   (雖然我有3次差D撞反架車)

後尾 ...
隻game最搞笑都係d車好似超易反咁
我玩campaign用部史崔克都成鬼日反, 個碌hi到舊石就成架反左了

引用:
原帖由 hermanht 於 12-10-2009 22:27 發表

CGF有冇人玩MP呀?
我玩緊電腦版, 有冇人有興趣連ip玩?

引用:
原帖由 hermanht 於 13-10-2009 00:29 發表

我用Vlan玩緊呀
我用vlan極唔穩定
都唔知乜事...玩十幾分鐘就會自動同我斷

引用:
原帖由 hermanht 於 13-10-2009 08:06 發表

3GHT 3Gram 8600GTS 超順. 玩Arma2都要降低D畫面先得, OFP2唔洗理.
C2D E6300+2GB RAM+9600GT玩ARMA2入到城打, 降到最低D畫面都窒到嘔

發新話題