發新話題

[Tanaka] 關於Tanaka左輪Heavy Weight 問題

引用:
原帖由 48191 於 23-6-2024 15:25 發表
其實個Marking,唔關原廠事。
個槍管固定方或不算跟足,多了一些螺絲位。
但以操作性來說,真係無話可說。
最大問題是打岀來冇力,內管亦太短,一般IPSC紙皮靶都打唔穿;打反Poppet更加係妄想。
KINGARMS內管固定唔到,次次拉雞同射內管會小小移動,搞到屋企無聊射下靶都要小心唔好射中傢俱

1 個讚好! TOP

引用:
原帖由 48191 於 23-6-2024 22:08 發表
第一個答案,係。
國際「在當時」是質量最好的Model Gun。
不錯,國際的不是鋼,是鋅合金。
以Tanaka現在的質量也不及當年的國際。

不過如果以重量及樂趣來說,台灣那枝非常合格。
估唔到國際咁堅
連Tanaka都唔夠佢黎
仲要30年前產物 但有d難搵

台灣果支係唔係KA既Python ,還是Umarex M29都ok ?

引用:
原帖由 romechung 於 24-6-2024 00:01 發表

我都偏向中意玩有入彈殼金屬輪,如果師兄想方便D一入GAS就可以玩下既,就買KINGARMS PYTHON,仲平過U記M29,不過實物我覺得U記靚仔;睇下師兄中意純手感+退入彈,定要得閒無聊射兩下啦,如前者就買U記M29,後者就KINGARM ...
thx 師兄,我有買到u記m29既 3吋版
雖然個外觀finish勁靚,同埋似真鐵,但都係覺得好大支,聽聞握把位又長左d, 試完6吋版本直情手感再差d,可能關配重事佢握把位太輕

反而ka果隻Python外觀係無咁靚仔,但6吋手感配重反而好過U記
有可能關個握把事,不過4吋暫時未知邊度買到

另外好奇一問
其實近期既Marushin HW 又o唔ok?

引用:
原帖由 CGFSEAN817 於 24-6-2024 01:09 發表
另外好奇一問
其實近期既Marushin HW 又o唔ok?
Marushin capgun只是入咗這枝,HW料麻麻地,CAW会扎實D~

附件

24-6-2024 01:40

引用:
原帖由 kirk123 於 24-6-2024 01:40 發表

Marushin capgun只是入咗這枝,HW料麻麻地,CAW会扎實D~
好正! 原來CAW係會紮實d
聽聞gas既話握把會大左

引用:
原帖由 CGFSEAN817 於 24-6-2024 01:50 發表

好正! 原來CAW係會紮實d
聽聞gas既話握把會大左
cAw金屬料多D和重身D,又係貴D~marushin 汽胆在柄內,自然大D

目前左輪汽鎗主要分為在輪瓜,柄內,彈殼入氣。

充工有貨
明搶都有
不過唔記得係邊幾個Model。
引用:
原帖由 CGFSEAN817 於 24-6-2024 00:52 發表

估唔到國際咁堅
連Tanaka都唔夠佢黎
仲要30年前產物 但有d難搵

台灣果支係唔係KA既Python ,還是Umarex M29都ok ?
究竟世界上還有神嗎?

Marushin啲Gas輪都可以入殼。
Marui啲Gas Version 輪,一打Top has,好快爆索彈膠。

國際輪介紹:
https://youtu.be/pgaf4qL_WDY?si=dH-9hm5hoPgedh8H
引用:
原帖由 kirk123 於 24-6-2024 01:40 發表

究竟世界上還有神嗎?

引用:
原帖由 48191 於 24-6-2024 04:09 發表
充工有貨
明搶都有
不過唔記得係邊幾個Model。
thx 師兄!!!
唔知使唔使3000蚊起
尋日去充工睇,好似真係見過下,左輪款式都幾多

唔知 Marushin既HW 有沒 Tanaka咁耐玩
聽聞近期既Marushin造功好左,但始終係咪同Tanaka仲有一大段距離

引用:
原帖由 CGFSEAN817 於 24-6-2024 00:56 發表

thx 師兄,我有買到u記m29既 3吋版
雖然個外觀finish勁靚,同埋似真鐵,但都係覺得好大支,聽聞握把位又長左d, 試完6吋版本直情手感再差d,可能關配重事佢握把位太輕

反而ka果隻Python外觀係無咁靚仔,但6吋 ...
M29真槍.45,點都大支D,握把無細心睇但可能為就要入CO2做大左唔出奇
我有KA PYTHON 6寸銀,我當時MARKING版本係淺刻有小小好似磨落去個種感覺所以無咁靚(因為個陣得尼個版本),但最大問題係螺絲唔跟槍身色,同埋前準星係連槍管一個模啤,所以由真槍可拆裝變成無得郁

馬路信起碼有殼換先。
全金屬國際唔只$3000。
引用:
原帖由 CGFSEAN817 於 24-6-2024 04:51 發表

thx 師兄!!!
唔知使唔使3000蚊起
尋日去充工睇,好似真係見過下,左輪款式都幾多

唔知 Marushin既HW 有沒 Tanaka咁耐玩
聽聞近期既Marushin造功好左,但始終係咪同Tanaka仲有一大段距離
究竟世界上還有神嗎?

引用:
原帖由 48191 於 24-6-2024 14:27 發表
馬路信起碼有殼換先。
全金屬國際唔只$3000。
唔知Marushin既Heavy Weight 會唔會同Tanaka差唔多?
暫時睇中Tanaka Model Gun
Marushin係吸引,如果拎黎玩同收藏,價錢合理都想整支m29,唯一可惜grip比較大,好難換到真品grip
唉...左輪真係魚與熊掌

引用:
原帖由 CGFSEAN817 於 24-6-2024 18:02 發表

唔知Marushin既Heavy Weight 會唔會同Tanaka差唔多?
暫時睇中Tanaka Model Gun
Marushin係吸引,如果拎黎玩同收藏,價錢合理都想整支m29,唯一可惜grip比較大,好難換到真品grip
唉...左輪真係魚與熊掌
所有玩具,要像真要金身又要上真品一定貴,只好衡量下荷包深度,選擇退而求其次
別人笑我太瘋癲 我笑他人看不穿

發新話題