37 123
發新話題

二手買賣最唔想遇到三種人

二手買賣最唔想遇到三種人

常態
引用:
原帖由 里安 於 24-5-2024 23:46 發表
https://www.instagram.com/reel/C7JXV3ry4Be/?igsh=ZnNjdnZhZWtrbmxj

相信大家都遇唔少
笑下
究竟世界上還有神嗎?

昨日先同個約16歲學生哥交收.佢約我在4:00PM交收.
4:10時仲未現身.
於是我wts佢,佢話會在4:20時到.
最後在4:40時才出現.

遲到真係唔等

好彩在下放野無話因為等錢開飯,純粹清位,清唔到又無咩所謂

仲有D人最鍾意講價,10蚊廿蚊都講個D

我真係佩服你咁有耐性。
引用:
原帖由 kornhill401 於 6-6-2024 21:33 發表
昨日先同個約16歲學生哥交收.佢約我在4:00PM交收.
4:10時仲未現身.
於是我wts佢,佢話會在4:20時到.
最後在4:40時才出現.
究竟世界上還有神嗎?

引用:
原帖由 48191 於 7-6-2024 19:29 發表
我真係佩服你咁有耐性。
我覺得企係度50分鐘,好過坐係電腦前50分鐘.
以前坐得多,當垂低頭,就睇唔見細佬.
於是下定決心,有機會就企下.

我覺得咁樣係叫做浪費生命50分鐘,倒不如去Cafe坐坐,飲杯靚咖啡。
引用:
原帖由 kornhill401 於 7-6-2024 20:33 發表

我覺得企係度50分鐘,好過坐係電腦前50分鐘.
以前坐得多,當垂低頭,就睇唔見細佬.
於是下定決心,有機會就企下.
究竟世界上還有神嗎?

引用:
原帖由 48191 於 25-5-2024 20:59 發表
常態
正如C兄所說..遲到=常態之一.
唯一令我憤怒的是,時間係由佢提出.
遲到的居然係佢.還要達到40分鐘咁耐.

取消交易啦⋯⋯
引用:
原帖由 kornhill401 於 7-6-2024 22:32 發表

正如C兄所說..遲到=常態之一.
唯一令我憤怒的是,時間係由佢提出.
遲到的居然係佢.還要達到40分鐘咁耐.
究竟世界上還有神嗎?

最近放D野二手買賣,遇到一個奇人(唔知係咪外國人,頭像係個鬼佬,全程用英文,但係又睇得明我d中文)

首先用第一個Account PM我,留埋WhatsApp,問長問短又話拍片又話影呢度影果度都算數

始終價唔係平,我都理解,搞完一大餐先至話我係幫人問,睇下點先

然之後隔兩日又用第二個Account PM我,又係我朋友好鍾意你支槍叫我幫手問

我忍唔住直接用中文同佢講你係咪好多Account,佢又喺度話咩我本人唔喺香港

有agent幫我收槍,又話可能我朋友好多Account,但係一撳落去兩條友啲post用字一模一樣

係度想套我最底價幾多,我心諗咪玩啦……

仲有有D係度話咩有誠意交收平D,我一講話喺我屋企樓下地鐵站交收,即刻又話諗諗先又盛

三唔識七同我講誠意,就人地點交收都唔肯就行開啦

終於找到個,我唔識英文同人溝通的心理安慰.

遇過一位頗麻煩的菲律賓人……

引用:
原帖由 里安 於 23-8-2024 08:19 發表
最近放D野二手買賣,遇到一個奇人(唔知係咪外國人,頭像係個鬼佬,全程用英文,但係又睇得明我d中文)

首先用第一個Account PM我,留埋WhatsApp,問長問短又話拍片又話影呢度影果度都算數

始終價唔係平,我都 ...
我都有見過, 問完一大輪唔見左人,
一係就用白痴理由殺價, 話我支手槍飛機座刮銀左(正常磨損), 要求半價
想我用2000放支全鋼手槍

引用:
原帖由 1012 於 24-8-2024 04:58 發表

我都有見過, 問完一大輪唔見左人,
一係就用白痴理由殺價, 話我支手槍飛機座刮銀左(正常磨損), 要求半價
想我用2000放支全鋼手槍
呢D我會直接無視, 貴放唔出我自然會調整

開天殺價就唔該行開

37 123
發新話題