67 12345
發新話題

航青團步操表演 12.10.08

引用:
原帖由 tango10 於 14-11-2008 14:37 發表

29 SQN 在解散前拼左入RLC嗎?
你走個陣是否RLC?
又入返去做的話, 又要重新來過, 又要絶對服從, 不過可能有保障.
阿Sir, RCT, RAOC, ACC etc most of the support troops all re-join into RLC in about 1992/4......

井底之蛙, 啋你都傻!

94年12月退役!年尾39!

引用:
原帖由 topsoldierC11 於 14-11-2008 14:43 發表
94年12月退役!年尾39!
咁你又比較Senior 一D, 而且前排咁多人去MPGS你又冇去, 而家好似唔多惦.......問下MS啦, 佢人面比我好好多......
井底之蛙, 啋你都傻!

我估多數人都係為子女才去英國MPGS,當時有女友行唔開!我都好喜歡軍旅生活,嗰時啲人大部份為生活,當工作而已,我係為興趣入伍!

引用:
原帖由 topsoldierC11 於 14-11-2008 14:52 發表
我估多數人都係為子女才去英國MPGS,當時有女友行唔開!我都好喜歡軍旅生活,嗰時啲人大部份為生活,當工作而已,我係為興趣入伍!
Well Done! You are good solider!   

MPGS其實唔錯, 全部軍人福利齊全, 唔理你舊時幾大, 都由老散再上.......而且真刀真槍, 有本事大把機會!
井底之蛙, 啋你都傻!

引用:
原帖由 topsoldierC11 於 14-11-2008 21:51 發表
我係Wong LM Sir同期!你至係師兄先真!
大哥, 你唔講都唔知你係同期, 應該我叫你阿 Sir 至啱喎....

Nice to see you here!!

義工嚟啫!階級只方便做嘢,大家都係為咗年青人服務同為社會出分力!雖然我都有沮喪嘅時候,但只要還有有心團員返,我仍繼續!

67 12345
發新話題