發新話題

少年團朋友請進

應該差不多時間!

咁你死緊喇, 流失率係70%~

記著叫你做就做, 唔好做就唔好做, 唔好自己作野出黎做,
eg: 無叫你坐就坐, 無叫你企你就唔好企

另外一個問題: oficer 叫你踏2 fall in
                             NCO 叫你 踏 4 fall in, 唔可以早同遲, 你聽邊個講?

引用:
原帖由 Shan10 於 28-8-2008 17:46 發表

NCO 叫你 踏 ...
這正好說明點解流失率這麼高!

引用:
原帖由 Shan10 於 28-8-2008 17:46 發表

我踏3 fall in! 一次過得罪晒兩個......

皇家空軍

引用:

多謝師兄教路
我會跟NCO
becoz頭果半年 nco(senior)跟得最緊(friend講)
btw 怪唔知得我個Friend話新仔仲少過NCO啦
講到自己幾威幾威, 咪又係要踎低, 坐低同埋訓低...

引用:
原帖由 HongKoch 於 28-8-2008 22:34 發表

冇叫你企又冇叫你坐咁點? 訓?
好似"full metal jacket" 咁

引用:
原帖由 Rager 於 28-8-2008 22:14 發表

多謝師兄教路
我會跟NCO
becoz頭果半年 nco(senior)跟得最緊(friend講)
btw 怪唔知得我個Friend話新仔仲少過NCO啦
咁你死緊喇, 先俾officer 插, 再俾NCO 插, 儘管佢都有落order~
If you choose Officers, 你就好啲, 俾Nco 插, 所以結論係......(什麼都會被人插)......明嗎?
諗清楚再入啦, 唔係浪費自己時間.. (認真!!)

回復 82# 的帖子

引用:
原帖由 HongKoch 於 28-8-2008 23:04 發表
你流失左未?
嘩! 團員噃, 超齡好耐啦!

引用:
原帖由 Shan10 於 28-8-2008 23:01 發表

咁你死緊喇, 先俾officer 插, 再俾NCO 插, 儘管佢都有落order~
If you choose Officers, 你就好啲, 俾Nco 插, 所以結論係......(什麼都會被人插)......明嗎?
嘩! 邊隊官咁無品呀, 團員都去插!
做官要有品至得(呢啲咁無品既野, 搵個士官做啦!)

引用:
原帖由 Shan10 於 28-8-2008 23:01 發表

NCO係指senior定corporal?
btw師兄你邊個squadron?
講到自己幾威幾威, 咪又係要踎低, 坐低同埋訓低...

想請問下英軍現在仲有無支援少年團? 以我所知航空團仲有皇家空軍支持

皇家空軍

引用:
原帖由 Royal_9413 於 29-8-2008 21:56 發表
想請問下英軍現在仲有無支援少年團? 以我所知航空團仲有皇家空軍支持
c兄,唔係呀,係航空團請左個英國來的sgt(可能仲高rank)
回來teach drill!唔係真係有皇家空軍支持
如果有皇家空軍,甘我地ac陸軍支持!

發新話題