發新話題

少年團朋友請進

引用:
原帖由 HongKoch 於 31-8-2008 07:41 發表
我覺得佢地係唔係度跟本冇分別
點解呢?

皇家空軍

回復 106# 的帖子

引用:
原帖由 HongKoch 於 31-8-2008 12:14 發表
咁你講唔講得出佢地係度有咩作為?
上午11點幾去到大球場, 幫現在幾萬人的記念品一件一件咁入袋
協調其他制服團體及義工, 安排觀眾排隊拿記念品
佢地大部份工作都係大家眼睛無法觸及但極之重要的工作
同埋佢地有個上左年紀的中校(指揮?)好好人, 經常過來問下我地夠唔夠人手, 可以支援我地

雖然我之前同佢地合作過做政府服務, 對少年團無咩好感, 但今次好好多了

皇家空軍

引用:
原帖由 甘草 於 31-8-2008 00:04 發表
我有fd去左,因為我知要做到隻9甘,我先唔去!
玩得呢D預左啦.....

回復 108# 的帖子

引用:
原帖由 HongKoch 於 31-8-2008 13:42 發表
個人意見only:入袋呢d野生產果陣做咩唔入埋? 為又係為左慳人工,先請佢地黎... 因為班靚仔/女跟本冇得揀.. 做成日都係得個飯盒? ..呢d野你出去請,大把人爭住做啦

做果個唔係佢,緊係咁講格...為又係面子問題..
(ps ...
咁呢D係政府問題喎

皇家空軍

各青年制服團體支援特區政府,大至搞掂成個升旗禮 http://webcast.info.gov.hk/carchive.html
小至幫手預備紀念品,係天公地道之事,小弟不清楚個別團體成員心態,呢D在我團隊係十四五歲cadet都好清楚的事,
否則佢地冇必要報名做 Service

可以做得到點事情,能令市民更享受和國家隊金牌英雄見面的機會,何樂而不為?

籌款、爭取撥款,亦係十分正常。錢從何來?莫非樓主想提倡行「按成本收費」模式?

引用:
原帖由 auxair 於 31-8-2008 14:19 發表
各青年制服團體支援特區政府,大至搞掂成個升旗禮 http://webcast.info.gov.hk/carchive.html
小至幫手預備紀念品,係天公地道之事,小弟不清楚個別團體成員心態,呢D在我團隊係十四五歲cadet都好清楚的事,
否則佢 ...
算吧~樹大有枯枝, ...
公司上層管理不周(因為自已鬼打鬼), 引致到員工的價值觀都起了變化, 實在不能怪也

P.S.本公司的資源不嬲都短缺,
想起公司建立初年,仍有盈餘
中期就開始...
係近年(軍事化後)先多返大財團資助...

我都同意, 如果呢d野都計較, 咁參加左都唔會有咩作為, 因為有親咩服務你都覺得人搵你笨

皇家空軍

引用:
原帖由 Royal_9413 於 31-8-2008 13:04 發表

上午11點幾去到大球場, 幫現在幾萬人的記念品一件一件咁入袋
協調其他制服團體及義工, 安排觀眾排隊拿記念品
佢地大部份工作都係大家眼睛無法觸及但極之重要的工作
同埋佢地有個上左年紀的中校(指揮?)好好人, ...
羌Sir 為AC總参事,亦曾是第二任司令,義勇軍時代已任少校,獲授 MBE勳銜及ED獎章

引用:
原帖由 auxair 於 1-9-2008 02:09 發表

羌Sir 為AC總参事,亦曾是第二任司令,義勇軍時代已任少校,獲授 MBE勳銜及ED獎章
老姜ookk la 相比係飽飽,
係飽飽老人癡呆(定昏庸無能), 做成亂黨掌權, 搞成今日咁既田地...

!

引用:
原帖由 sniperrifle 於 1-9-2008 10:42 發表

老姜工作同份人都冇事,
係飽飽老人癡呆(定昏庸無能), 做成亂黨掌權, 搞成今日咁既田地...
噢!
點會有啲咁事呀???

引用:
原帖由 auxair 於 1-9-2008 02:09 發表

原來係元老級!

皇家空軍

上頭咁亂...我地做細ge 都無辦法.....(因為我地無權出聲)

發新話題