發新話題

O記MICRO 4/3 6月15日發表!?

引用:
原帖由 adrianyahk 於 28-6-2009 02:14 發表

點解要24起既?
我玩落呢個range對我黎講實際過17-50
但當然我都想有wide
但17-50個range對我黎講冇咁方便

至於支中距我都係想買大光圈
tele反而冇咩所謂
(其實有....錢銀關係....)

引用:
原帖由 101653 於 28-6-2009 02:08 發表
E家仲度緊點買鏡好:

plan 1)

KM 28-75 2.8 (D)
完完全全一支龍仔COPY....但用KM coating同圓型光圈頁

KM 75-300 4.5-5.6 (D)
即係SONY E家支KIT....買KM既原因係因為SONY果支樣衰易有塵&難清潔....呢支都 ...
我有枝菲林年代買落o既 MINOLTA 75-300 4.5-5.6 (D)放左係度冇用
之前放KM D5D時,個買家冇要埋呢枝,依家長眠防潮箱深深處
雖然仲有部MINOLTA菲林機,不過上次用都已經係06年

引用:
原帖由 路比 於 28-6-2009 02:37 發表

我有枝菲林年代買落o既 MINOLTA 75-300 4.5-5.6 (D)放左係度冇用
之前放KM D5D時,個買家冇要埋呢枝,依家長眠防潮箱深深處
雖然仲有部MINOLTA菲林機,不過上次用都已經係06年
我要睇埋呢個星期搵/收唔收到支KM28-75先
反而主力係中距
至於tele都應該係下個月既事
btw thx

岩岩拎左出黎睇,好似冇油=.,="轉個對焦環會聽到齒輪聲..................
部菲林機2粒CR2電又走晒,冇得試

引用:
原帖由 adrianyahk 於 28-6-2009 02:14 發表

拎上手個感覺重差...好似用緊4年前d 大陸膠DC咁...
咁大鑊???
地獄裡最熾熱的地方,是留給那些在出現重大道德危機時,仍要保持中立的人。
-但丁

引用:

點解要24起既?
wide D 想要比28再wide又唔想比咁多錢買多枝 uitra wide ,又懶拎多枝鏡OR唔鐘意換鏡

引用:
原帖由 路比 於 28-6-2009 03:04 發表

wide D 想要比28再wide又唔想比咁多錢買多枝 uitra wide ,又懶拎多枝鏡OR唔鐘意換鏡
你真明我心意

因為我會成日用50-100呢個range(FF黎計)
唔想換黎換去
而且一支2.8直過呢個range
我又唔係咁需要wide (當然有好過冇)

引用:
原帖由 HunterX 於 28-6-2009 02:58 發表

咁大鑊???
真係...完全唔敢買住...等DP3先!

引用:
原帖由 101653 於 28-6-2009 03:09 發表

你真明我心意

因為我會成日用50-100呢個range(FF黎計)
唔想換黎換去
而且一支2.8直過呢個range
我又唔係咁需要wide (當然有好過冇)
HAHA因為我都一樣
我依家用緊果枝都係等效焦距24-120

引用:
原帖由 路比 於 28-6-2009 00:32 發表

蛇5專業 幫到你
細部D我會考慮....

引用:
原帖由 adrianyahk 於 28-6-2009 03:11 發表

真係...完全唔敢買住...等DP3先!
有消息話RICOH十月前會有新機發表, 好大可能係GRD III ....
地獄裡最熾熱的地方,是留給那些在出現重大道德危機時,仍要保持中立的人。
-但丁

引用:
原帖由 HunterX 於 28-6-2009 03:34 發表

有消息話RICOH十月前會有新機發表, 好大可能係GRD III ....
始終GR都係得支鏡...但係DP佢塊晶片...真係....

引用:
原帖由 adrianyahk 於 28-6-2009 14:06 發表
http://dc.watch.impress.co.jp/do ... 0090624_295042.html
怪叔叔去睇下~
D相係好靚, 但係個mon真係接受唔到... DP2出左都未夠半年, 點等DP3......
-但丁

引用:
原帖由 HunterX 於 28-6-2009 15:53 發表

D相係好靚, 但係個mon真係接受唔到... DP2出左都未夠半年, 點等DP3......
DP1係08年1月出...DP2都係08年9月je....

發新話題