發新話題

A&K 249一問

A&K 249一問

如果國狗枝249想換尾頂,氣咀,筒頭係唔係得ca?請問CA 枝249專用鏡咩價到?謝謝

其實,你拎埋尾頂,氣咀,筒頭出去配就得.唔一定要屍A.三X D零件會平少少同埋多d比你選.

引用:
原帖由 hotwingz00 於 1-1-2008 00:00 發表
其實,你拎埋尾頂,氣咀,筒頭出去配就得.唔一定要屍A.三X D零件會平少少同埋多d比你選.
因為我聽人講佢係用番專用尾頂,氣咀同筒頭,唔係行普通2,3代的.
咁支CA專用鏡幾錢呢?同埋個彈箱係唔係有個迷彩袋入住的,有冇得買呢?呢個又幾錢呢?謝謝了

我剛剛改完支, 尾頂,氣咀同筒頭用反普通2代就得
而摩打一定要換.

不過我連Gearbox都換埋, AnK 果個信唔過
我自己setting 係:
CA 249 Gearbox    --- 連8mm bearing 價錢都只係$330
System A Turbo motor
CA High speed 斜齒
First bearing 尾頂, 筒頭, 筒芯
Army code 天梯 + 拍頭

用9.6v 1100mAh 都 25+ rof
相信 用9.6v 大電/11.1v LI-PO 會爆到七彩.

乜係CA專用鏡 ??? ELCAN ?? 唔明你講乜

射擊之道: 起射線上,無情,無欲,無念.射不動心.有欲之射,必成濫射;無欲之射,方成精射;無射之射,是為至射也.

引用:
原帖由 hwtang 於 1-1-2008 15:43 發表
我剛剛改完支, 尾頂,氣咀同筒頭用反普通2代就得
而摩打一定要換.

不過我連Gearbox都換埋, AnK 果個信唔過
我自己setting 係:
CA 249 Gearbox    --- 連8mm bearing 價錢都只係$330
System A Turbo mot ...
呢枝我唔想做太快,都係做rof 20,最多25,因為唸住長full的,打2面~底中力,唸住用First天梯拍頭氣咀,1000氣筒頭尾頂,齒同啤拎同波箱用番原裝
有枝249專用倍數鏡,好粗個枝呢

你指個支係ELCAN.  好似唔平, 我記得三巾出個隻過千

要長full又要2面~底中力....用反佢套齒一定死梗
平平地買套CA加硬平齒啦, 都係百零蚊, 抵玩
同埋一定要換反個motor, marui 1000摩都夠啦, 國9個摩唔多夠力, 太慢.
射擊之道: 起射線上,無情,無欲,無念.射不動心.有欲之射,必成濫射;無欲之射,方成精射;無射之射,是為至射也.

我枝改弱到1.3幾 J   返黎1.8J
換了啤呤尾頂   好舊S記摩打
加長電線到彈箱用大電
huopup膠要墊多粒膠入去才正常
睇下又打得幾耐

marui 1000摩個尾長full 會熱到軟會甩出黎.
System長full好d

引用:
原帖由 hwtang 於 1-1-2008 16:10 發表
你指個支係ELCAN.  好似唔平, 我記得三巾出個隻過千

要長full又要2面~底中力....用反佢套齒一定死梗
平平地買套CA加硬平齒啦, 都係百零蚊, 抵玩
同埋一定要換反個motor, marui 1000摩都夠啦, 國9個摩唔多夠 ...
齒我自己有套N年前既S記高扭係到,麼打有吉打快麼,應該唔駛埋波箱吧?
個枝鏡CA既應該會平D,不過唔知幾錢=.=
我個fd話枝249加條260%彈弓都唔會爆波箱wo=.=,佢個波箱其實頂到幾大力?

我睇第一樣爛係頂住尾頂果個扣
波箱睇落好似幾實淨
260 馬記波箱都打倒好耐

引用:
原帖由 槍房總管 於 1-1-2008 19:29 發表
我睇第一樣爛係頂住尾頂果個扣
波箱睇落好似幾實淨
260 馬記波箱都打倒好耐
姐係打260%彈弓內都可以唔駛換波箱?但係,換番2代個D尾頂之後係唔係冇得快換彈弓了?如果真係換ca波箱,fit位嗎,駛唔駛偷位=.=

問題係AnK個波箱D料好脆, 重要比起CA波箱有D位係偷jor既.
你底中又要長full我估支持唔到好耐,成個裂開

吉打快麼落係你個setting會浪費jor佢羅, 買過個啦
其他d師兄話systema紅魔鬼唔錯

ca波箱100%fit位, fit到你唔信
內籠隨自己喜好+有時間執執啦

引用:
原帖由 槍房總管 於 1-1-2008 17:28 發表
我枝改弱到1.3幾 J   返黎1.8J
換了啤呤尾頂   好舊S記摩打
加長電線到彈箱用大電
huopup膠要墊多粒膠入去才正常
睇下又打得幾耐
hopup膠個"隆"位可以攝一段(正確d係一粒) 仔既車仔線.
車仔線彈性好,又唔太淋 ~~ 正 ~~

引用:
原帖由 hwtang 於 1-1-2008 22:18 發表
問題係AnK個波箱D料好脆, 重要比起CA波箱有D位係偷jor既.
你底中又要長full我估支持唔到好耐,成個裂開

吉打快麼落係你個setting會浪費jor佢羅, 買過個啦
其他d師兄話systema紅魔鬼唔錯

ca波箱100%fit位 ...
咁ca個波箱既電制/片個D買時有冇跟埋的,如果就咁一個波箱連埋電制/片個D幾錢的?

全部跟埋, 有微動(者係你話既電制), 無電片

個pack裡面有以下面錦多野

發新話題