發新話題

童軍 與 戰爭 [原創]

引用:
原帖由 louise 於 1-9-2008 21:18 發表
楊俊文
有一年rally我見到佢牙
YMCA YEUNG Sir?

系牙難度師兄識佢??
引用:
原帖由 saikeung23 於 2-9-2008 12:16 PM 發表

YMCA YEUNG Sir?

引用:
原帖由 MS 於 2-9-2008 00:33 發表
ms兒時香港童軍著綠衫成日揸住碌棍,當時有兒歌...........童子軍食雲吞,打爛碗賠+蚊,無錢賠賠碌棍..............近期有童子軍跳彈牀乜乜彈喎

講起ms都幫過童軍做大操顧問............仲記得有人提 ...
MS前輩..以我所知早期既童軍DRILL INSTRUCTOR 係交俾英軍訓練..
你係唔係就係TRAIN 佢地果班阿SIR?

對於依家童軍既新棍操..有咩睇法..?
個人覺得..唔知點咁..

有沒有片段給大家睇下?

皇家空軍

冇用過係UG PARADE..所以冇MOVIE..
但係HQ有COURSE 教..

問AC D朋友話似抄槍操..但係轉左用棍..

回復 18# 的帖子

ms無教過童軍(大材少用講笑啫}
尊重人格, 請勿抄習

回復 21# 的帖子

明白明白~thx

回復 20# 的帖子

後生仔:舊時映相機雞乸咁大,又要沖晒菲林麻煩多多映相人多送相俾人"無"個個都話亞sir俾你個已址我.......我晒到寄俾你?現在你地幸福得多喇!

尊重人格, 請勿抄習

回復 16# 的帖子

是否joe Yeung
尊重人格, 請勿抄習

回復 12# 的帖子

ms識相中人,佢曾是英軍槍會會員,老防人
尊重人格, 請勿抄習

引用:
原帖由 阿德 於 3-9-2008 16:23 發表
問AC D朋友話似抄槍操..但係轉左用棍..
抄d唔抄d, 最衰無左present arm

皇家空軍

回復 13# 的帖子

ms有個老友叫三K做咗童軍成五+年聽講好出位.........你識佢嗎

尊重人格, 請勿抄習

回復 26# 的帖子

香港手工平叫個木工做一批木槍好過操地拖棍喇

尊重人格, 請勿抄習

引用:
原帖由 MS 於 4-9-2008 02:24 發表
香港手工平叫個木工做一批木槍好過操地拖棍喇
其實都係訂造, 因為地拖棍又唔夠粗
不過佢地話童軍唔係武裝部隊喎, 所以衰到行頭個個連劍都無把

皇家空軍

引用:
原帖由 Royal_9413 於 3-9-2008 23:35 發表

抄d唔抄d, 最衰無左present arm
唔係抄操Lance咩???

聽講 舊式棍操 與之間 新式棍操 都有少少出入喎,,好似睇舊年Rally幾位前輩落場表演都覺得有唔同~
delete

發新話題