發新話題

試貼6月14日影的女女相

引用:
原帖由 莊家-犯罪無間 於 22-6-2009 01:14 發表

o個日有幾多支燈??
一支580EX2 安機頂加小形柔光合,柔光合可以在跳燈時分散光線,同時柔光合可拍出眼神光

我不是攝影高手,更不是攝影的新手,我只是揸住相機的笨蛋

引用:
原帖由 亞龍 於 22-6-2009 01:24 發表

一支580EX2 安機頂加小形柔光合,面柔光合可以在跳燈時分散光線,同時柔光合可拍出眼神光
我以為影會額外有影樓燈在場,因為有d 位唔似係機頂燈可以打得咁光
[img=156,234][/img] [img=156,234][/img][img=176,234][/img]

比兩張你地古下,當時點樣打燈

附件

22-6-2009 01:29

22-6-2009 01:29

飛燈set 閃燈zoom 百幾mm or 用筒打sport light

(Sansu 愈大愈靚女,可惜今年公司搵唔到佢做promo girl )

[img=156,234][/img] [img=156,234][/img][img=176,234][/img]

引用:
原帖由 莊家-犯罪無間 於 22-6-2009 01:33 發表
飛燈set 閃燈zoom 百幾mm or 用筒打sport light

(Sansu 愈大愈靚女,可惜今年公司搵唔到佢做promo girl )
但對腳都重係咁肥......

唔係用以上打燈方法,再古下.........

引用:
原帖由 亞龍 於 22-6-2009 01:39 發表

surefire + softbox?

引用:
原帖由 亞龍 於 22-6-2009 01:39 發表

睇個陰影剩係知個光第一個係右上方入,一個係中間偏左上入

引用:
原帖由 莊家-犯罪無間 於 22-6-2009 01:28 發表

我以為影會額外有影樓燈在場,因為有d 位唔似係機頂燈可以打得咁光
夠光係因為現場也有室外光的,

引用:
原帖由 adrianyahk 於 22-6-2009 01:42 發表

似係wor

引用:
原帖由 adrianyahk 於 22-6-2009 01:42 發表

surefire=大燈用honeycomb=機燈zoom~
落雨不怕~落雪也不怕~就算寒冷大風雪落下~~~~

引用:
原帖由 高!高!高! 於 22-6-2009 01:47 發表

係囉係囉..?

引用:
原帖由 高!高!高! 於 22-6-2009 01:47 發表

but 龍哥個光比較圓,用閃除非用紙筒,唔係唔會咁圓

引用:
原帖由 adrianyahk 於 22-6-2009 01:49 發表

係囉係囉..?
龍哥o個個光圓d??

開古la............
其實o個張係樓上酒吧的門口,現場十分黑暗,我地試過用燈加柔光傘影,但燈加柔光傘太光,牆身的紅色P字會完全冇哂,最後我們用只用一支鴨寮街平電筒作打燈之用.............................哈!!!!.........係咪點都古唔到呢!!!!

引用:
原帖由 亞龍 於 22-6-2009 01:52 發表
開古la............
其實o個張係樓上酒吧的門口,現場十分黑暗,我地試過用燈加柔光傘影,但燈加柔光傘太光,牆身的紅色P字會完全冇哂,最後我們用只用一支鴨寮街平電筒作打燈之用.............................哈!!!!.. ...
用黑色唔透光的紙筒似乎都可以處理到(如果當時有的話)

我反而想知個wb set左咩??

發新話題