發新話題

試貼6月14日影的女女相

引用:
原帖由 莊家-犯罪無間 於 22-6-2009 01:49 發表

but 龍哥個光比較圓,用閃除非用紙筒,唔係唔會咁圓
求其黑紙卷個筒已經可以~
個光好近~
落雨不怕~落雪也不怕~就算寒冷大風雪落下~~~~

引用:
原帖由 莊家-犯罪無間 於 22-6-2009 01:56 發表

用黑色唔透光的紙筒似乎都可以處理到(如果當時有的話)

我反而想知個wb set左咩??
wb set自動的,影RAW番到屋企,你想點都得la...........
我不是攝影高手,更不是攝影的新手,我只是揸住相機的笨蛋

引用:
原帖由 高!高!高! 於 22-6-2009 01:57 發表

求其黑紙卷個筒已經可以~
個光好近~
我諗左個方向係自製的honeycomb安在支閃度

(色溫紙 )
[img=156,234][/img] [img=156,234][/img][img=176,234][/img]

引用:
原帖由 莊家-犯罪無間 於 22-6-2009 01:59 發表

(色溫紙 )
鴨記有間賣舞台野既有呀,好似一百蚊內有一米

引用:
原帖由 莊家-犯罪無間 於 22-6-2009 01:59 發表

(色溫紙 )
唔係買左鴨記咩~~~~
不過已經偷左~~~~
點自制~????
用ACOG鏡個什麼"Q flash"~??

引用:
原帖由 adrianyahk 於 22-6-2009 02:01 發表

鴨記有間賣舞台野既有呀,好似一百蚊內有一米
搵個星期六or日帶我去
[img=156,234][/img] [img=156,234][/img][img=176,234][/img]

引用:
原帖由 高!高!高! 於 22-6-2009 02:04 發表

唔係買左鴨記咩~~~~
不過已經偷左~~~~
點自制~????
no ar o個d 唔得

引用:
原帖由 莊家-犯罪無間 於 22-6-2009 02:04 發表

搵個星期六or日帶我去
型記隔離兩個位 ja wor?

引用:
原帖由 高!高!高! 於 22-6-2009 02:04 發表

唔係買左鴨記咩~~~~
不過已經偷左~~~~
點自制~????
有個honeycomb,cut左佢fit 番個o岩柔光盒的內籠size同cut左柔光盒頂,再o係個柔光罩外面用黑色電線膠紙包左其他透光位

引用:
原帖由 adrianyahk 於 22-6-2009 02:05 發表

型記隔離兩個位 ja wor?
好x 耐無行o個邊

引用:
原帖由 莊家-犯罪無間 於 22-6-2009 02:10 發表

有個honeycomb,cut左佢fit 番個o岩柔光盒的內籠size同cut左柔光盒頂,再o係個柔光罩外面用黑色電線膠紙包左其他透光位
果陣上堂果個...

引用:
原帖由 adrianyahk 於 22-6-2009 02:12 發表

果陣上堂果個...
係ar,我都想搵d 黑色飲管整,不過搵唔到而且都無乜時間去搵

引用:
原帖由 莊家-犯罪無間 於 22-6-2009 02:14 發表

係ar,我都想搵d 黑色飲管整,不過搵唔到而且都無乜時間去搵
Pacific有勁多ar?

引用:
原帖由 adrianyahk 於 22-6-2009 02:16 發表

我開檔d位都無乜呢d,而且要搵多隻粗管的

引用:
原帖由 adrianyahk 於 22-6-2009 02:16 發表

都話影相嘅個個都係賊仔o架啦~
成日鬼鬼鼠鼠偷番薯~

發新話題