發新話題

A&K 249一問

引用:
原帖由 狙神 於 17-1-2008 20:56 發表
換左140%彈弓拉唔順,係唔係要換大電/高扭麼先得?
你用緊乜野摩打?
引用:
原帖由 henryycy8@yahoo 於 18-1-2008 09:33 發表
唔該哂師兄....

我有個Marui 700 摩響到.....如果1000 同 700 分別不大既話....用marui 700 摩問題大唔大呢 ?

另外,
師兄們知唔知 ZA 隻1200飛細彈壺, 用落國狗249 度 O 唔 ok 呢 ?

http://www.clas ...
得. ZA既PARTS通用國九. 我用mag個隻2500飛細彈壺+機械同步
下面就係我支hybird國九+ZA parts 改minimi para款.

附件

IMG_1181mod copy.jpg (98.2 KB)

18-1-2008 18:32

IMG_1181mod copy.jpg

射擊之道: 起射線上,無情,無欲,無念.射不動心.有欲之射,必成濫射;無欲之射,方成精射;無射之射,是為至射也.

引用:
原帖由 hwtang 於 18-1-2008 18:28 發表

你用緊乜野摩打?

得. ZA既PARTS通用國九. 我用mag個隻2500飛細彈壺+機械同步
下面就係我支hybird國九+ZA parts 改minimi para款.
我用緊吉打快麼

換大電啦. 9.6v大電/11.1v Li-po先拉得勁
射擊之道: 起射線上,無情,無欲,無念.射不動心.有欲之射,必成濫射;無欲之射,方成精射;無射之射,是為至射也.

引用:
原帖由 hwtang 於 18-1-2008 18:28 發表

你用緊乜野摩打?

Oh, u made me really want to get one of this!!!

帥兄,我嘅setting:
systema m120弓,紅麽打,紅天梯
first bearing拍頭
guarder bearing尾定
11.1里电
其它全部老原
打咗幾百飛好勁,好開心
之後冇嘢出
拆開原來拍頭同天梯分開咗.............原來我冇落羅C膠

小心systema紅天梯數...應該話齒位斷+裂開
最好換過第二隻天梯啦
拍頭落bearing...無乜必要...

armycode 天梯+ 拍頭天生唔洗落羅C膠
我支野11.1v打jor 10k飛都未有問題.

國九+ZA parts

附件

19-1-2008 23:23

19-1-2008 23:23

今日改了用Gp M120麼打,細電都拉得順,不過唔知點解PDI140%彈弓爽底邊...

引用:
原帖由 狙神 於 20-1-2008 00:30 發表
今日改了用Gp M120麼打,細電都拉得順,不過唔知點解PDI140%彈弓爽底邊...
GP M120人地話同老馬1000麼差唔多jar wor. 快唔快先

點會差唔多 le ???gp 120 快eg 1000好多~

回覆 #66 hwtang 的帖子

好!買嚟玩吓先,唔該.

引用:
原帖由 tigger 於 20-1-2008 01:00 發表
點會差唔多 le ???gp 120 快eg 1000好多~
當你知道systema blue摩有幾快個時,
gp120簡直係垃圾. 騙錢之作

剛入手支249para,正想改裝,有幾個問題問下師兄:
1.可唔以用番marui既hop up 膠同老鼠屎?
2.推彈咀係用AK果隻or another?
3. 拉橋同氣缸同埋氣缸頭係咪用for2號波箱果d?

唔該晒咁多位師兄先∼!

剛入手支249para,正想改裝,有幾個問題問下師兄:
1.可唔以用番marui既hop up 膠同老鼠屎?   用marui既hop up 膠
2.推彈咀係用AK果隻or another? M16A2/M4
3. 拉橋同氣缸同埋氣缸頭係咪用for2號波箱果d? YES

唔該晒師兄先∼!
仲有d野想問:
1.如果想打m100,用11.1v鋰電,同埋CA加硬平齒,有乜天梯好介紹?
2.天梯係點去cut齒?例如用d乜工具,過程
再次唔該晒師兄~!

發新話題