30 12
發新話題

特務選用手槍

我林會係PPK+滅聲

回復 14# 的帖子

請問MS,這是否Beretta 950?
(我自己對Beretta槍不太熟,有錯請勿見怪 )
-----------------------------------------
而我在8#提到Beretta 71,只是因為.....
相傳以色列的Mossad是用Beretta 70系
而我從電視中得知,在1972年慕尼黑事件後的報復行動中,
暗殺隊是用.22的Beretta(原文是Beretta 22s,應該是指口徑而非型號吧?! 而且節目中的道具也是70系.....),
因此我估是Beretta 71。

會唔會glock26算...

回復 11# 的帖子

解放者手槍!!!

特務唔會用武器,特務只係負責情報工作,職系上屬文職及交涉工作(偶然會做些dead drop之類的工作),性質零暴力性,不需要配備武器(相反武器會做成不必要麻煩)。

大家口中的特務,其實是特工。

回復 20# 的帖子

特務者特別任務也,特工...........特別工作者,難得你可以將兩者分得咁清楚!你係...........
尊重人格, 請勿抄習

引用:
原帖由 blockhead 於 18-7-2008 02:50 發表

傳聞牌照科就係用間諜槍做理由, 唔俾一枝PPK出牌, 要勞煩某會長上去問佢"你見邊個間諜用過?"
牌照科個邊係咪占士邦擁躉?

我只知英國m15,m16用9mm的walther P99~

美國好似唔只用一款,好似有p228
但求吹下水, 開開心心、簡簡單單又一日......

據小弟所知, 在英國佢地用keyboard and computer 最多, 曰曰係咁睇! 槍? 你估好似Jame Bond咁? 做戲同真既好似分別好大既!........

回復 23# 的帖子

sig228似差人多d喎?
尊重人格, 請勿抄習

回復 24# 的帖子

同意在英國叫娼容易見搶難?
尊重人格, 請勿抄習

引用:
原帖由 MS 於 6-8-2008 02:46 發表

sig228似差人多d喎?

講起上黎, 都唔知英國點解要用德國貨

回復 28# 的帖子

應該係英國買咗德國廠!君不見ms講槍唔講邊一個國家出產咩!H&K都係英國出產了

尊重人格, 請勿抄習

引用:
原帖由 MS 於 6-8-2008 19:21 發表
應該係英國買咗德國廠!君不見ms講槍唔講邊一個國家出產咩!H&K都係英國出產了
原來係咁 ~

30 12
發新話題