發新話題

顧傭兵

一般以言顧傭兵的工作地點要有地方政府默許(如果無連入境,支援,補給,醫療,逃生工具路綫等等都成問題喇)
尊重人格, 請勿抄習

尊重人格, 請勿抄習

顧用顧傭兵教本地武裝人員是很普遍也是價廉物美!
尊重人格, 請勿抄習

ms 大高why 你咁清楚既...."
其實顧傭兵要咩入行資格"

回復 19# 的帖子

豬朋狗友多........除了cwjchan之外,入行首先要有人需要你,通常曾在軍隊服務物以類聚!

尊重人格, 請勿抄習

老舊的七十年代英國僱傭兵電影,
講述一班活得不耐煩而出賣軍事技能的老兵,
如何行動又被出賣, 成為政治交易的犧牲者!
(在非洲著68款式的風褸)

http://www.youtube.com/watch?v=BMNB4yBJ-nw&feature=related

ms我見全部相都內自波斯尼亞, 塞爾維亞
其實係咪有戰爭多數就會有顧傭兵既出現呢??
多口一問人工會不會數十上落呢?

尊重人格, 請勿抄習

這位朝鮮亞叔挨幾年又博到法國藉,這是理由之一喇,你估個個好似做香港人咁幸福..........又捐一百億,施比受更有福!香港人北大人有求於你セ都得喇,血濃於水喎!香港人究竟有無資格欏你祖國的護照呢!

尊重人格, 請勿抄習

如果你有工開,去到就有傢生供給,所以MS成日講到黑唔係你揀傢生,係就當地環境有セ用セ

尊重人格, 請勿抄習

引用:
原帖由 cato 於 5-7-2008 21:59 發表
ms請問....
薪酬係視任務性質而定?
會吾會有考核?
Usually u get paid between $700 USD to $1000 USD a day.  U work 9 weeks and have 3 weeks holiday.  Most companies prefer former military and law enforcement.

回復 19# 的帖子

ms睇得戰爭片多啫
尊重人格, 請勿抄習

引用:
原帖由 mswong 於 6-7-2008 14:36 發表
豬朋狗友多........除了cwjchan之外,入行首先要有人需要你,通常曾在軍隊服務物以類聚!
喂! MS哥哥仔, 又燒到我!

其實, 十年前左右(真係唔記得正確曰子)有agents叫我去波斯尼亞做IT Communication, 主要做cable, 人工一個project  GBP2/30,000, 為期3-4 months. 包食包住, 又送鎗你做保護, 咁你又話做唔做得過?

我話佢知我老叻, 唔想再做呢d嘢, 佢話好安全架! 我問佢如果安全又要揾"打柴兵", 又送鎗? 佢冇聲出, 我醒咗份工比個Ex Para, 以前跟過我两年, 佢又後生過我好多, 但之後比佢老婆罵我, 話担心死佢.....而家都唔做叻!
井底之蛙, 啋你都傻!

回復 21# 的帖子

燒鵝敢死隊?
尊重人格, 請勿抄習

回復 28# 的帖子

jwlchan鬼拍後尾枕,各位証明MSセ都無講?
尊重人格, 請勿抄習

發新話題