26 12
發新話題

團長大人重現......

引用:
原帖由 ZaMaR 於 23-5-2009 16:18 發表

官方的
應該叫官方惡搞......
地獄裡最熾熱的地方,是留給那些在出現重大道德危機時,仍要保持中立的人。
-但丁

引用:
原帖由 GHST 於 23-5-2009 16:43 發表

官方同人本
我係漫畫的店確睇過尼個名詞
個本好次係lucky star的說~
同人一詞來自日語的「どうじん」,原指有着相同志向的人們、同好。作為動漫文化的用詞,指「自創、不受商業影響的自我創作」,或「自主」的創作。它比商業創作有較大的創作自由度,以及「想創作甚麼,便創作甚麼」的味道。同人誌則是這種創作的自製出版物。這個界別則稱為「同人界」。
http://zh.wikipedia.org/wiki/%E5%90%8C%E4%BA%BA

官方就唔叫同人,同人就唔係官方

我都之同人一詞既解釋
我只係道出有本同人大大隻字寫住"官方同人"尼個名詞姐

期待消失果幾集^^想睇涼宮新校服look呀XD(雖然官方出過相=.=")

引用:
原帖由 ZaMaR 於 23-5-2009 11:54 發表
其實2月開始已經有新作,叫涼宮醬,有25集,已經做完
師兄響邊度睇

引用:
原帖由 亞爾多 於 24-5-2009 14:08 發表

師兄響邊度睇
YOUTUBE有,花園有,大陸有,度度都有

引用:
原帖由 ZaMaR 於 24-5-2009 14:19 發表

YOUTUBE有,花園有,大陸有,度度都有
有無D係唔洗另外裝程式+可以用迅雷down?
唔該晒

引用:
原帖由 亞爾多 於 24-5-2009 14:20 發表

唔該晒
答你咪犯版規....

我PM你
但求吹下水, 開開心心、簡簡單單又一日......

引用:
原帖由 HunterX 於 23-5-2009 01:14 發表
三年......終於等到新作......
阿虛保釋三年, 再被關進秘密機關SOS
冷眼對血路~ 寂寞是命途~

引用:
原帖由 亞爾多 於 24-5-2009 14:20 發表

唔該晒
上YOUTUBE都懶?
果套野係官方UP上YOUTUBE比人睇的免費作品

引用:
原帖由 ZaMaR 於 25-5-2009 02:03 發表

上YOUTUBE都懶?
果套野係官方UP上YOUTUBE比人睇的免費作品
原來如此
唔該晒

26 12
發新話題