發新話題

[轉貼]遊戲新幹線取得《魔物獵人 Frontier Online》台港澳代理營運權

引用:
原帖由 飛哥仔 於 2-5-2009 23:00 發表

O岩o岩聽你講試左round....帶既物料如下:

幻獸筒 (攻435)
貫1 x 60 + 20(支給) + 材料x99
買2 x 60
貫3 x 60 + 材料x 30
擴2 x 50
大G X2 + 10 (材料) (全數肚心爆炸)
普通2&3 X 99
已食大鬼人藥
對巨 ...
用槍手 基本上打唔死 只可以 等時間 win d血太多啦 =.=...... 所以最好用 太刀,雙劍打 最好

回復 31# 的帖子

引用:
原帖由 mkiuhn 於 3-5-2009 11:08 發表
火、龍屬性武器對老山龍有效
我選擇火屬性
因為龍屬性武器的龍屬性數値一高,本身攻都唔會高去邊,通常1000攻以下
火屬性比較好
問題係部位肉質
兩者最大弱點係背甲下(近戰打唔到,諗都唔駛諗)
火屬性次弱點係腳,而龍屬性係肚
俾我揀,打肚似乎比較安全
而且腳部對物理攻擊肉質好硬,打黎都浪費時間

引用:
原帖由 mkiuhn 於 3-5-2009 11:22 發表
打頭最安全
當然最安全,但效果只係比打頸好小小
以下係頭部肉質
斬28 打20 射30 火20 水5 雷15 冰5 龍20 氣絕0
頸部肉質
斬20 打20 射20 火20 水5 雷15 冰5 龍20 氣絕0
腹部肉質
斬55 打50 射40 火20 水5 雷15 冰5 龍30 氣絕0
一睇就知打邊啦?

我次次打肚都有風壓

http://www.civiliangunner.com/cgf/attachments/forumid_8/20100102_d31045f8da084d091bfbAS4WTGL7pHtE.jpg

引用:
原帖由 wester 於 3-5-2009 11:36 發表
我次次打肚都有風壓

你打邊呀…次次都有?
腳先至出風壓咋喎
下次唔好企咁近隻腳啦…

引用:
原帖由 wester 於 3-5-2009 11:36 發表
我次次打肚都有風壓

最保險就用雙刀, 咁就唔怕, 不過如果你位置o岩, 肚應該受風壓既機會唔大喎.... (反而係成日比他用肚壓....好彩係抓癢)...

通常打老xx系列...我都唔用弩架啦, 用雙刀... (個人用雙刀既技術都係麻麻...) 不過都可以殺~

用火炎彈唔用擴2嗎? 好, 而家再打一次睇下殺唔殺得死先~

引用:
原帖由 飛哥仔 於 3-5-2009 12:03 發表

最保險就用雙刀, 咁就唔怕, 不過如果你位置o岩, 肚應該受風壓既機會唔大喎.... (反而係成日比他用肚壓....好彩係抓癢)...

通常打老xx系列...我都唔用弩架啦, 用雙刀... (個人用雙刀既技術都係麻麻...) 不過都 ...
真係要睇你D貫通彈同滅龍彈中唔中弱點…
穿唔正就無用
同埋…我果時係無用滅龍彈既,因為我用銘火龍弩…

引用:
原帖由 sunny2014 於 3-5-2009 10:34 發表

師兄你係射佢邊一度?
試下下一次唔好用擴2,換火焰彈
如果得既再帶滅龍彈…包佢無命
記著火焰彈射程短,要小心距離
滅龍彈得幾粒....作用好似不太大喎....個人覺得擴2可以帶53粒, 射程又遠(可以未到攻擊路線上已經可以爆背甲...)

火焰彈其實昨天都想帶, 不過出發之後發覺唔記得, 最後無帶...

一陣再試一次帶火焰彈同 一次火,龍彈都帶先.
引用:
原帖由 Alex_山 於 3-5-2009 10:55 發表

用槍手 基本上打唔死 只可以 等時間 win d血太多啦 =.=...... 所以最好用 太刀,雙劍打 最好
我就係想用弩殺他...次次見他走老唔多開心

引用:
原帖由 飛哥仔 於 3-5-2009 12:07 發表

滅龍彈得幾粒....作用好似不太大喎....個人覺得擴2可以帶53粒, 射程又遠(可以未到攻擊路線上已經可以爆背甲...)

火焰彈其實昨天都想帶, 不過出發之後發覺唔記得, 最後無帶...

一陣再試一次帶火焰彈同 一次 ...
滅龍彈威力奇高,比你帶多幾粒仲得了既?
事實上,擴2既威力亦無好多人想像中咁高
經過計算,如果係用老山龍炮•極
先唔好理佢裝唔裝到擴2
目標係電龍,一發火焰彈中頭,威力仲大過一發擴2全中
但係我已經唔記得條式係點…

引用:
原帖由 sunny2014 於 3-5-2009 13:01 發表

滅龍彈威力奇高,比你帶多幾粒仲得了既?
事實上,擴2既威力亦無好多人想像中咁高
非常認同 得 13 粒 打 古龍類 好好用架  用連射重勁

因為擴2 既威力 分 2種 火屬損傷 同 爆炸損傷

所以對 某d怪 系唔用擴2

引用:
原帖由 gf13vergil 於 3-5-2009 13:28 發表

非常認同 得 13 粒 打 古龍類 好好用架  用連射重勁

因為擴2 既威力 分 2種 火屬損傷 同 爆炸損傷

所以對 某d怪 系唔用擴2
我地一隊四個人都玩全武器
個個都話…擴2永遠只會打黑龍系列同鎧龍

引用:
原帖由 sunny2014 於 3-5-2009 13:38 發表

我地一隊四個人都玩全武器
個個都話…擴2永遠只會打黑龍系列同鎧龍
鐙龍用 貫通 滅龍彈.水泠  

死快到你唔信

引用:
原帖由 gf13vergil 於 3-5-2009 13:53 發表

鐙龍用 貫通 滅龍彈.水泠  

死快到你唔信
最緊要快d爆胸甲, 之後好快殺

可能我對屬性既研究未夠深入....仲有好多野要學....

發新話題