發新話題

[轉貼]遊戲新幹線取得《魔物獵人 Frontier Online》台港澳代理營運權

引用:
原帖由 gf13vergil 於 3-5-2009 13:53 發表

鐙龍用 貫通 滅龍彈.水泠  

死快到你唔信
但係有時用滅龍彈打隻鎧龍都係有D浪費既感覺
所以我多數會用銃槍
理得佢係咩野,一炮炸落去

引用:
原帖由 gf13vergil 於 3-5-2009 13:53 發表

鐙龍用 貫通 滅龍彈.水泠  

死快到你唔信
我玩開果班人係放個麻/落....之後衝過去一人掉低兩個G桶

引用:
原帖由 101653 於 3-5-2009 17:00 發表

我玩開果班人係放個麻/落....之後衝過去一人掉低兩個G桶
幫隻野 做開胸手術

1人打 鎧龍 用龍屬最好 由奇系 爆胸後

引用:
原帖由 飛哥仔 於 3-5-2009 14:14 發表

最緊要快d爆胸甲, 之後好快殺

可能我對屬性既研究未夠深入....仲有好多野要學....
想深入d 去呢個網啦

http://www41.atwiki.jp/mhp2g/pages/207.html

引用:
原帖由 gf13vergil 於 3-5-2009 17:28 發表

想深入d 去呢個網啦

http://www41.atwiki.jp/mhp2g/pages/207.html
呢個中文版唔洗上網睇

附件

MHP2G.part01.rar (166.02 KB)

3-5-2009 17:40, 下載次數: 66

MHP2G.part02.rar (166.02 KB)

3-5-2009 17:40, 下載次數: 71

MHP2G.part03.rar (166.02 KB)

MHP2G.part04.rar (166.02 KB)

3-5-2009 17:40, 下載次數: 58

MHP2G.part05.rar (166.02 KB)

MHP2G.part06.rar (166.02 KB)

MHP2G.part07.rar (166.02 KB)

3-5-2009 17:40, 下載次數: 59

MHP2G.part08.rar (166.02 KB)

3-5-2009 17:40, 下載次數: 65

MHP2G.part09.rar (166.02 KB)

3-5-2009 17:40, 下載次數: 63

MHP2G.part10.rar (166.02 KB)

MHP2G.part11.rar (166.02 KB)

3-5-2009 17:40, 下載次數: 55

MHP2G.part12.rar (15.65 KB)

3-5-2009 17:40, 下載次數: 73

引用:
原帖由 gf13vergil 於 3-5-2009 17:28 發表

想深入d 去呢個網啦

我一向都有睇開, 不過因為多數同朋友一齊打, 我既角色就轉左做專麻, 睡, 閃光彈, 睇時機捉既角色, 有時候補血, 自己一個人打g怪係無問題既, 係耐dd 同好似老山龍既咪殺唔到囉~

有冇人試過俾大爆筒g炸死
上次同個fd[新手]玩

佢係最原本開始個個裝
我係到放大爆筒g念住用泥炸轟龍
點解佢玩野過泥斬我
點知斬錯
斬左落筒到
跟住...................

佢一下炸死左........

果時上緊堂
睇到個fd咁
又要忍住唔笑得
幾辛苦.......

errrr.....轟龍用輕弩應該點打?我打果時幾乎係比佢秒....

引用:
原帖由 ZaMaR 於 3-5-2009 23:53 發表
errrr.....轟龍用輕弩應該點打?我打果時幾乎係比佢秒....
其實都係打圈戰術, 轟龍用弩唔難打, 不過要留意一下開幾多槍就要收手, 走位, 同距離, 太遠既比他追蹤式衝撞就死緊, 中距離易避d...(特別係g級, 通常都係只開到2-3槍...基本上如果你既快苗技巧未到家...係勁難打....

我幾鐘意就咁放g彈係地下, 等他衝撞時回身即引爆

引用:
原帖由 ZaMaR 於 3-5-2009 23:53 發表
咁快打到上4星??

整把電太刀啦....

回復 56# 的帖子

我都係
我多數放個筒係前面等佢衝過泥果時用長槍走路~~
我個時3個FD一齊用長槍超妤玩
3邊友係到衝泥衝去SMD龍~~

引用:
原帖由 0608 於 3-5-2009 23:03 發表
有冇人試過俾大爆筒g炸死
上次同個fd[新手]玩

佢係最原本開始個個裝
我係到放大爆筒g念住用泥炸轟龍
點解佢玩野過泥斬我
點知斬錯
斬左落筒到
跟住...................

...
你夠我慘....
有次打到得番唔夠3分1血(弓裝)
諗住放個落再放多兩個G桶陰條龍....
條龍衝到埋黎我又岩岩放完G桶諗住走果時....
我隻貓托住個大桶衝過黎自爆....
即刻一回力盡....

另外....
之前懶型學人玩雙火事都係....
放D炸彈係地下踢爆佢扣自己血....
點知搞錯左....放多左粒....

發新話題