發新話題

[轉貼]遊戲新幹線取得《魔物獵人 Frontier Online》台港澳代理營運權

回復 60# 的帖子

其實雙火事姐係點
要左雙刀咁內都唔知係咩
我最後玩過日都係鍾意用長槍

引用:
原帖由 0608 於 4-5-2009 19:05 發表
其實雙火事姐係點
要左雙刀咁內都唔知係咩
貓飯+裝

引用:
原帖由 0608 於 4-5-2009 19:05 發表
其實雙火事姐係點
要左雙刀咁內都唔知係咩
火事無記錯係裝技"底力" , 係唔記得25%定係50%發動, 可以大增攻擊力
貓飯火事係無記錯係5%定係10%血時發動...都係一樣大增攻擊力... (通常我扣左血之後開status睇下發動左未...)
2個火事一齊開時攻擊力唔可以睇小, 不過要開雙火事真係一個技巧既考驗, 隨時比隻蚊一針就即死....

通常我都唔會開雙火, 試過玩過, 無100%信心完全唔中招...(只有50%信心...有時玩mon hunt真係邪到你唔信...)

雙火事不是在MHP2G消失了嗎?

引用:
原帖由 wester 於 4-5-2009 19:33 發表
雙火事不是在MHP2G消失了嗎?
係, 不過有人問緊係咁講

j神你都有玩?

引用:
原帖由 飛哥仔 於 4-5-2009 19:38 發表

係, 不過有人問緊係咁講

j神你都有玩?
其實唔係有效果架咩?我見仲有人咁玩wo....

回復 65# 的帖子

賣左Psp,而家無得玩......
個SAVE重係度

引用:
原帖由 101653 於 4-5-2009 19:52 發表

其實唔係有效果架咩?我見仲有人咁玩wo....
你要開貓火...點都要5%...(定10%..定係5血...忘記了.)

回復 67# 的帖子

個save正唔正嫁
我兒家又down返泥玩

回復 69# 的帖子

我玩左七百幾個鐘
你話呢?

引用:
原帖由 wester 於 4-5-2009 20:16 發表
我玩左七百幾個鐘
你話呢?
mon hunt角色係男仔既分身...不過700幾個鐘, 你各級討仗拔次數有幾多哦? (先講明, 只計mhp2g我就只有19x, 如果由mh1開始計就~ )

另外你之前講已經無左雙火但點解有d人仲好似玩緊, 因為貓火係1.35倍, 火事2係1.3倍......

引用:
原帖由 飛哥仔 於 4-5-2009 20:11 發表

你要開貓火...點都要5%...(定10%..定係5血...忘記了.)
總之係得番2小格or以下血....

玩 火事通常都好危險  隻怪系甘易 碰一下都死

所以只系 遠攻先用

引用:
原帖由 飛哥仔 於 4-5-2009 19:31 發表

火事無記錯係裝技"底力" , 係唔記得25%定係50%發動, 可以大增攻擊力
貓飯火事係無記錯係5%定係10%血時發動...都係一樣大增攻擊力... (通常我扣左血之後開status睇下發動左未...)
2個火事一齊開時攻擊力唔可以睇 ...
哈…咁耐以黎只係玩過一次單火
事關既我打法真係唔多適合咁做

引用:
原帖由 gf13vergil 於 4-5-2009 20:49 發表
玩 火事通常都好危險  隻怪系甘易 碰一下都死

所以只系 遠攻先用
有好多近攻都有用, 通常用得既人都超勁....

發新話題