發新話題

[討論下] 幫d 女仔買機,買咩好呢....

引用:
原帖由 HugoLaLaLa 於 7-5-2009 00:30 發表

又啱喎!
一個從女既角度出發,
一個從自己既角度出發,
adrian你自己諗掂佢喇~~~
嘩...個波交番俾我...

我諗啲女仔都係要部DSLR玩下姐

最平就ok

佢地多數愛拍無聊相多,ie 果啲拍完就對著個LCD mon笑笑笑果啲

說了再見才發現再也見不到

我不能就這樣失去你的微笑

講開影相, 好耐冇鬥過部機...

暑假真係要出去影多啲

引用:
原帖由 m4devastator 於 7-5-2009 02:07 發表

最平就ok

佢地多數愛拍無聊相多,ie 果啲拍完就對著個LCD mon笑笑笑果啲
. 比dc兇d師姐見到就大近事了、、、

好在呢到男多女極少

有女都唔會愛影相 gua

引用:
原帖由 m4devastator 於 7-5-2009 02:07 發表

最平就ok

...我覺得你真係對所有野都抱有好強烈既偏見...
好可惜地...我身邊果d女仔全部都係光圈快門樣樣識,構圖靚到爆果d...只係佢地用DC咁解...

引用:
原帖由 adrianyahk 於 7-5-2009 02:16 發表

好可惜地...我身邊果d女仔全部都係光圈快門樣樣識,構圖靚到爆果d...只係佢地用DC咁解...
咁堅

咁索性唔好入門機啦

D90 good choice我個fd 有部,好好玩

引用:
原帖由 adrianyahk 於 7-5-2009 02:16 發表

;身邊果d女仔全部都係光圈快門樣樣識,構圖靚到爆果d...只係佢地用DC咁解...
講開又講

既然咁合興趣, 應該總有一個Arm你

出pool 啦

單反的女用家唔少, 女仔係普遍唔多鍾意數字, 光圈快門呢D可能只係識少少, 但對構圖好多時會更感性, 影到更特別的作品出黎.
識的女性之中, 有D80, K200D, OM E510, 甚至D700, F100(主要用黎影正片)都有...
其中有不少人係手動大光圈定焦鏡的FANS, OM個位初初只有KIT鏡, 後來TELE, 而家重開始埋用俄仔, 不知用得幾開心~

眼光光~

引用:

咁怪?
樣樣識但係唔識揀機?
照計佢地應該知自己想要咩嫁喎

引用:
原帖由 ++朗++ 於 7-5-2009 02:29 發表

咁怪?
樣樣識但係唔識揀機?
揀DC=唔識揀機?

只要適合就得, DC一樣有好過DSLR的地方~~~
眼光光~

引用:
原帖由 ++朗++ 於 7-5-2009 02:29 發表

咁怪?
樣樣識但係唔識揀機?
有攝影知識=/=器材知識吧...

引用:
原帖由 m4devastator 於 7-5-2009 02:15 發表
好在呢到男多女極少

有女都唔會愛影相 gua
因為呢度主要係WARGAME人黎...WARGAME人都係男多女少...

呢期影生態都唔少女仔啦~

影雀仔/蟲蟲時都周不時撞到D師姐啦~~~

眼光光~

引用:
原帖由 Kuznetsov 於 6-5-2009 23:29 發表
數字人又話入富士...-0-  
車~~~~~~~現在入A700==
阿叔反對....
因為load得慢 / 像素唔夠等等....

同埋諗諗下始終連射冇咁快....load冇咁快....
600萬像....iso低d....等等等等....
更何況s5同a700佢出既時間差唔多....但價就a700反而仲平d....
但起碼介面清晰....加上sony個D-range做得真係幾好....

引用:
原帖由 adrianyahk 於 7-5-2009 00:31 發表

嘩...個波交番俾我...
約曬佢地出o黎,將個波交比我地lor
[img=156,234][/img] [img=156,234][/img][img=176,234][/img]

發新話題