發新話題

[有冇人識用] 呢d係咪叫影樓燈?

引用:
原帖由 Elf 於 24-4-2009 23:50 發表
sync制插PC cord, 可以用鴨記牌trigger, receiver有得單買, 可以1射4 (定唔知1射16)
插PC cord? 我唔多明呢...

好似冇內置 flash 嘅sensor wo~
落雨不怕~落雪也不怕~就算寒冷大風雪落下~~~~

引用:
原帖由 高!高!高! 於 24-4-2009 23:58 發表
好似冇內置 flash 嘅sensor wo~

唔知佢前面頂o個個係唔係
[img=156,234][/img] [img=156,234][/img][img=176,234][/img]

引用:
原帖由 莊家-犯罪無間 於 25-4-2009 00:00 發表

唔知佢前面頂o個個係唔係
果粒野似囉,同果d飛燈粒粒子一樣ga

PC cord喎.. 插flash.. .PC sync cord?
若法律本身就不公義,守法只會淪為社會不公義的助力而已。

影樓燈全部都係插PC sync, 因為可以一個transmitter 射好多個 receiver
若法律本身就不公義,守法只會淪為社會不公義的助力而已。

有冇線??用線閃唔閃??

引用:
原帖由 高!高!高! 於 25-4-2009 00:09 發表
有冇線??用線閃唔閃??
冇線呀...

上面果舊野...好似好勁咁...

熄model/熄現場燈試一試,唔使好近,有特如奇來的光暗差都會閃,如果係sensor或正常操作的話.
我用過果d,個sensor都係在SYNC附近.
TEST都唔閃,真係有D奇怪......

引用:
原帖由 adrianyahk 於 25-4-2009 00:34 發表
上面果舊野...好似好勁咁...
有錢影樓先會用,身份象徵~

引用:
原帖由 高!高!高! 於 25-4-2009 00:40 發表
熄model/熄現場燈試一試,唔使好近,有特如奇來的光暗差都會閃,如果係sensor或正常操作的話.
我用過果d,個sensor都係在SYNC附近.
TEST都唔閃,真係有D奇怪......
岩岩換埋fuse,熄哂屋企d燈,test又唔得,閃又唔得.....報廢!?

remote係咩來??

引用:
原帖由 高!高!高! 於 25-4-2009 00:53 發表
remote係咩來??
唔知呀...我搵極都冇說明書,冇計先拎番來...

引用:
原帖由 adrianyahk 於 25-4-2009 01:03 發表

唔知呀...我搵極都冇說明書,冇計先拎番來...
有冇試過個remote制,因為sensor應該係可以on/off~??

引用:
原帖由 高!高!高! 於 25-4-2009 01:06 發表

有冇試過個remote制,因為sensor應該係可以on/off~??
按落去同昇上來都...

發新話題