17 12
發新話題

Flash suppressors

Flash suppressors

又三鈡不同

三种 flash eliminator (suppressors)有何不同?
以 MS 來說 suppressor的功用是在黑夜燒槍時減少槍咀火光,但不同之种類就要問個女!

尊重人格, 請勿抄習

BAR , M16A2 , M16 VIETNAM

Do you mean these answers ?

回覆 #2 PDTF 的帖子

多謝,我指原來不同咀有不同效果!
尊重人格, 請勿抄習

回覆 #2 PDTF 的帖子

亞女話世上有兩种人,有人設計玩具,有人追求新玩具,老豆你就係睇住本說明書教人玩玩具,所以 MS 同佢講唔埋攔因唔同級數!豆零面都唔俾,最難頂當老豆低B!

尊重人格, 請勿抄習

回覆#1及#4 mswong 的帖子

MP5果幅左邊係blast absorption
中間之所以響上面開洞係同時減少槍口上揚
右邊同中間用途一樣
我講得

引用:
原帖由 mswong 於 10-5-2008 18:37 發表

又三鈡不同

三种 flash eliminator (suppressors)有 ...
MS WONG用途會吾會好似AKM既斜火帽咁呀

其實我想知XM177個火帽,同普通m16a1火帽比較,xm177果個係未令到d火光能見度係未冇咁高??
勞煩mswong大哥解答

回覆 #7 22nd_SAS 的帖子

嘩!我係用家唔係專家,Flash suppressor 的功用我就知邊隻好我点知 x17 是什麽?
尊重人格, 請勿抄習

引用:
原帖由 mswong 於 12-5-2008 00:00 發表
嘩!我係用家唔係專家,Flash suppressor 的功用我就知邊隻好我点知 x17 是什麽?
有時ms d回覆好有趣

回覆 #9 cato 的帖子

圖上AK舊款圖下新系列.
Suppressor 另一個功用例如早期之 AK47槍向左角上揚設計時特別無咗一忽穩定槍管,但現在巳克服,君不見所有 AK 系列無此問題了!

尊重人格, 請勿抄習

引用:
原帖由 cato 於 12-5-2008 00:06 發表

有時ms d回覆好有趣
MS成日出題日/出POST但又唔答

回覆 #9 cato 的帖子

cato 大佬:公開塲面講唔到咁多,你有興趣的話介紹你一本書!
Military Ballistics

尊重人格, 請勿抄習

回覆 #11 B20_hk 的帖子

大佬:我唔係無答,係你唔滿意答案啫你咁講大佬 G 又丙我喇,好心唔好咁殘忍,個女知道又唔禆 MS上網!

尊重人格, 請勿抄習

回覆 #5 sunny2014 的帖子

全中,你見到MP5已解决這問題喇
尊重人格, 請勿抄習

我記得xm177係blast dissaiption果種,
管太短,爆音太大,機本上是必須品.
落雨不怕~落雪也不怕~就算寒冷大風雪落下~~~~

17 12
發新話題