26 12
發新話題

[Nikon Rumors!] D5000?

[Nikon Rumors!] D5000?

ref. http://nikonrumors.com/

D5000? 好似有轉轉mon wor!

Olympus所帶起既潮流?

會唔會係protective shield咋..
若法律本身就不公義,守法只會淪為社會不公義的助力而已。

記得thrid party係有出過外裝的扭扭mon的~~~
但都信呢部可能真係prototype!!
眼光光~

路邊社話呢部係d60 o個d 入門機
[img=156,234][/img] [img=156,234][/img][img=176,234][/img]

引用:
原帖由 Elf 於 11-4-2009 15:25 發表
會唔會係protective shield咋..
...冇咁無聊掛

D5000不再是rumour了!!
http://www.nikon-image.com/jpn/p ... tal/d5000/index.htm
同500D係相當似的功能, 同埋dx鏡又多一支10-24!!
http://imaging.nikon.com/product ... 35-56g_ed/index.htm
眼光光~

DX 10-24 ... 會唔會好過支 DX 12-24/4  
MTF curve, Tele end 就 DX 10-24 好少少.

Zu jeder Zeit
an jeder Ort
bleibt das Tun
der Menschen das qleiche

引用:
原帖由 Koman 於 14-4-2009 13:38 發表
DX 10-24 ... 會唔會好過支 DX 12-24/4  
MTF curve, Tele end 就 DX 10-24 好少少.
價錢平好多~
眼光光~

引用:
原帖由 mike-mike 於 14-4-2009 14:35 發表

價錢平好多~
11万7,600円.... 邊度平!!!

引用:
原帖由 adrianyahk 於 14-4-2009 19:01 發表

11万7,600円.... 邊度平!!!
師兄, 呢個係標價黎....12-24的標價係16萬7, 出面賣緊6,7千, 35 f1.8的標價係65000, 但出面賣緊千六蚊港幣....所以我米話呢個價冇乜參考價值lor~
眼光光~

引用:
原帖由 mike-mike 於 14-4-2009 22:21 發表

師兄, 呢個係標價黎....12-24的標價係16萬7, 出面賣緊6,7千, 35 f1.8的標價係65000, 但出面賣緊千六蚊港幣....所以我米話呢個價冇乜參考價值lor~
有冇差咁遠><

引用:
原帖由 adrianyahk 於 14-4-2009 22:33 發表

有冇差咁遠>
一時時, 所以好難估~~~

由於呢支10-24的定位應該係12-24之下, 所以點都平過12-24, 但dx的ultra wide zoom, 計埋16-85都係兩支咁大把~所以最貴都應該係5千前後, 當然更平的話重好喇.
眼光光~

引用:
原帖由 mike-mike 於 14-4-2009 22:45 發表

一時時, 所以好難估~~~

由於呢支10-24的定位應該係12-24之下, 所以點都平過12-24, 但dx的ultra wide zoom, 計埋16-85都係兩支咁大把~所以最貴都應該係5千前後, 當然更平的話重好喇.
咁都...幾貴wor,如果係支有motor既龍仔....

引用:
原帖由 adrianyahk 於 14-4-2009 22:46 發表

咁都...幾貴wor,如果係支有motor既龍仔....
龍仔個支都有DC摩打的, 不過唔係超音波姐~~~
眼光光~

引用:
原帖由 mike-mike 於 14-4-2009 23:43 發表

龍仔個支都有DC摩打的, 不過唔係超音波姐~~~
即係個 AFS 可以賣兩千蚊...如果係真既話...

26 12
發新話題