發新話題

開始有D想買 1Ds 3

引用:
原帖由 adrianyahk 於 2-4-2009 01:11 發表

我買你想要既野買左4K~ 借你玩啦去版聚啦~
GO!GO!GO!
買左咩色??
其實body買幾錢??
好似有d body唔係M Mount??
落雨不怕~落雪也不怕~就算寒冷大風雪落下~~~~

引用:
原帖由 m4devastator 於 2-4-2009 01:17 發表

??
24II有問題麼?
買左你咪知囉
(第二代衰過第一代)

引用:
原帖由 高!高!高! 於 2-4-2009 01:27 發表

GO!GO!GO!
買左咩色??
其實body買幾錢??
好似有d body唔係M Mount??
我係二手收番來既... 品相一流,連支35mm f2.5,超好用,順手!
Body新既好似要3K ga接近? R2好似冇咩? 去香檳果間問下~!
佢有兩隻mount ga...果d R2C/R2S 係screw mount

而家未必有R2既...買R2M啦! R3M佢個格線係40mm,我覺得搵笨!
A果d有光圈先決,不過一冇電就完全郁唔到...

我果部係黑色R2

引用:
原帖由 101653 於 2-4-2009 01:31 發表

買左你咪知囉
(第二代衰過第一代)
你阿叔有冇放一代?

引用:
原帖由 adrianyahk 於 2-4-2009 01:35 發表

我係二手收番來既... 品相一流,連支35mm f2.5,超好用,順手!
Body新既好似要3K ga接近? R2好似冇咩? 去香檳果間問下~!
佢有兩隻mount ga...果d R2C/R2S 係screw mount

而家未必有R2既...買R2M啦! R3M佢個格 ...
唔該晒~!
R2A跟這個R3M/A真係不作考慮,仲要好似係貴多幾舊水.....

引用:
原帖由 高!高!高! 於 2-4-2009 02:42 發表

唔該晒~!
R2A跟這個R3M/A真係不作考慮,仲要好似係貴多幾舊水.....
我幫唔到d咩就真~ R4我只知好貴囉,好似要5K...
其實有時都會諗.....其實都係買RF,M3都好似差唔多價錢je...(哈)

福仔d鏡其實已經好靚(因為未玩過leica),而家最想要係支15mm f4.5

引用:
原帖由 adrianyahk 於 2-4-2009 02:44 發表

其實有時都會諗.....其實都係買RF,M3都好似差唔多價錢je...(哈)

福仔d鏡其實已經好靚(因為未玩過leica),而家最想要係支15mm f4.5
M3上手用會有D老態,唔係怕佢壞,我自己用開ISO400
但係1/1000S快門,吓吓都收光圈唔係好得,
加上當時未有ISO,計DIN/ASA真係要睇返個菲林盒先知ISO係幾多.

引用:
原帖由 高!高!高! 於 2-4-2009 03:04 發表

M3上手用會有D老態,唔係怕佢壞,我自己用開ISO400
但係1/1000S快門,吓吓都收光圈唔係好得,
加上當時未有ISO,計DIN/ASA真係要睇返個菲林盒先知ISO係幾多.
我部Rollei 35S死左測光,重要最快係1/500... 死緊!

引用:
原帖由 adrianyahk 於 2-4-2009 01:36 發表

你阿叔有冇放一代?
佢咸豐年前賣左d 24/35/百微/135/400咯....

係我都未知既時候

E家仲有支已改死canon mount既俄仔手動魚眼16mm2.8 / 1.4X II....唔知先生

引用:
原帖由 adrianyahk 於 2-4-2009 02:44 發表

枝15mm朋友都借過我玩下,真係幾抵玩,成套連轉mount,view finder都係3k幾
不過真係想試下枝12mm就真!
Canon Digi User
Fuji 645 User
有光有相,無光無相。
www.fotop.net/stanleyluk

引用:
原帖由 101653 於 2-4-2009 07:55 發表

佢咸豐年前賣左d 24/35/百微/135/400咯....

係我都未知既時候

E家仲有支已改死canon mount既俄仔手動魚眼16mm2.8 / 1.4X II....唔知先生
平過八百蚊搵我....重有咩?整個list來..

引用:
原帖由 stanley 於 2-4-2009 10:54 發表

枝15mm朋友都借過我玩下,真係幾抵玩,成套連轉mount,view finder都係3k幾
不過真係想試下枝12mm就真!
咁咁咁咁貴!? 唔洗呀?

記錯,係$2x00
有光有相,無光無相。

引用:
原帖由 stanley 於 2-4-2009 12:47 發表
記錯,係$2x00
我想要支二手...千幾蚊就好...

好少人放,有人放我都想入番枝!我宜家得枝50mm
有光有相,無光無相。

發新話題