62 12345
發新話題

新手入門問題

新手入門問題

我想問下450D係咪幾好用呀??
因為我睇過好多人比既意見個趨勢都覺得唔差的
所以我問問各位c兄對450D有咩評價呢?

希望各c兄能解答小弟既問題  唔該晒

ps:
但小弟budget有限約6千...

40d
[img=156,234][/img] [img=156,234][/img][img=176,234][/img]

6000蚊就唔好買40D 啦傻ga 咩...  450D kit 加多支 55-250都夠啦!

引用:
原帖由 adrianyahk 於 28-2-2009 00:02 發表
6000蚊就唔好買40D 啦傻ga 咩...  450D kit 加多支 55-250都夠啦!
係囉係囉

2手450D$37xx + 2手18-55$6xx + 2手55-250$16xx = 齊哂!!!

引用:
原帖由 亞龍 於 28-2-2009 00:48 發表
2手450D$37xx + 2手18-55$6xx + 2手55-250$16xx = 齊哂!!!
但怕2手信唔過...

引用:
原帖由 1233 於 28-2-2009 00:52 發表

但怕2手信唔過...
ニ手有保又點睇呢???一來保養包整,ニ來香港D人都好錫機錫鏡,ニ手有事的實在太小了

引用:
原帖由 亞龍 於 28-2-2009 01:05 發表

ニ手有保又點睇呢???一來保養包整,ニ來香港D人都好錫機錫鏡,ニ手有事的實在太小了
再唔係玩其他廠都得ga,6K而家大把世界~

引用:
原帖由 adrianyahk 於 28-2-2009 01:41 發表

再唔係玩其他廠都得ga,6K而家大把世界~
olympus就黎有e620, nikon又傳緊4月有d5000....
眼光光~

引用:
原帖由 mike-mike 於 28-2-2009 02:03 發表

olympus就黎有e620, nikon又傳緊4月有d5000....
期待D5000! e620我都想要!

引用:
原帖由 adrianyahk 於 28-2-2009 00:02 發表
呠d80 lor
[img=156,234][/img] [img=156,234][/img][img=176,234][/img]

引用:
原帖由 1233 於 27-2-2009 23:23 發表
我想問下450D係咪幾好用呀??
因為我睇過好多人比既意見個趨勢都覺得唔差的
所以我問問各位c兄對450D有咩評價呢?

希望各c兄能解答小弟既問題  唔該晒

ps:
但小弟budget有限約6千...
我自己反而唔覺得係好好用....只係d人貪canon係大廠 & 有fd玩canon所以選擇canon而已....
呢個價錢都唔一定限死canon / nikon姐....

引用:
原帖由 101653 於 28-2-2009 13:27 發表

我自己反而唔覺得係好好用....只係d人貪canon係大廠 & 有fd玩canon所以選擇canon而已....
呢個價錢都唔一定限死canon / nikon姐....
450D有的,520都有
反而520有的功能同質素,450d都未必有
而且價錢仲平喎

引用:
原帖由 louisli 於 28-2-2009 14:20 發表

450D有的,520都有
反而520有的功能同質素,450d都未必有
而且價錢仲平喎
中哂....就係想咁講....
其實唔只e520....k-m都係....

我覺得450d係個咁既價錢上....最多只係可以講句 "ok啦...."
但距離 "幾好" 仲差好遠

Pentax K-m:
body + 18-55 kit  = $4280
body + 18-55&50-200 kit 連雞腳&相機袋&4GB卡  = $5630
(永成)

Olympus E-520:
body + 14-54mm kit 連雞腳&相機袋&4GB卡&後備電&mon貼 = $4180
(星際)

Sony A200 (現時唔係咁推介):
body + 18-70&75-300 kit 連雞腳&相機袋&4GB卡 = $4700
(永成)

Sony A350 (都唔係咁推介):
body + 18-70&55-200 kit 連雞腳&原裝相機袋&4GB卡&mon貼 = $5580
(萬成)

Canon 450D:
body + 18-55&55-250 kit = $6080
body + 18-200 kit 連2張4GB卡&2舊後備電&雞腳&相機袋 = $8480
(永成)

Nikon D80:
body + 18-135 kit 連2張4GB卡&後備電&槍型相機袋&mon貼或雞腳 = $6750
(萬成)

=============================================================================

以上價錢係香港行貨價錢....價格有可能變動....
以上資料只作參考用....

62 12345
發新話題