52 1234
發新話題

求: 英軍步操指令

求: 英軍步操指令

小弟對英軍老禮嘅野開始感興趣
請問有冇師兄可以詳盡提供每個步操動作嘅指令.

Thankyou Thankyou

嘩, 咁多, 好難俾到你wo, 同埋唔操好快唔記得, 可能ms兄會慢慢同你scran 啲天書內容掛, 唔知

回覆 #1 Raiden_Jackson 的帖子

嘩!大佬, 你個要求唔係好大, 但係......都幾係....
請到以下條link order 天書:
http://www.biblio.com/details.php?dcx=124369861&aid=frguk

另外再醒:

http://www.drummajor.net/documents/UKDrill1935.pdf

最好既另一辨法, 可以去當英兵, 而家好須要人架 !

回覆 #3 jwlchan 的帖子

咁又係嘅....sorry 咁可唔可以比 一d 基本步操指令我....e.g 持槍立正, 稍息, 敬禮, quick match......等等!!!

thanks
希望師兄可以比到我

回覆 #4 Raiden_Jackson 的帖子

引用:
原帖由 jwlchan 於 15-1-2008 10:45 PM 發表
http://www.drummajor.net/documents/UKDrill1935.pdf
thankyou 師兄 非常感激....

如果有唔明可唔可以再問你!?

回覆 #6 Raiden_Jackson 的帖子

我以前唔係教操, MSWong係專家, 佢教左成世操! 問佢正路D

回覆 #4 Raiden_Jackson 的帖子

哥哥仔:你的要求唔難................係非常難,支支槍不同操法!部隊要求不同,再者香港軍操無王管?請恕有心無力?一個半個動作,大家研究下喇!

尊重人格, 請勿抄習

ms 兄!!  有冇天書呀??  我想要本copy, 有冇90天書呀??

thx

引用:
原帖由 Shan10 於 16-1-2008 04:29 發表
ms 兄!!  有冇天書呀??  我想要本copy, 有冇90天書呀??

thx
邊道有天書…代MS答你…如果唔係, 點解要教官? 好似MS咁發, 買本我上面條link的舊書啦, 下苦功!

我知呀, 但係有時好多阿sir 啲command 好唔一致,

回覆 #11 Shan10 的帖子

哥哥仔:幾百頁!影晒佢?無可能,Words of command 講d喇!
尊重人格, 請勿抄習

紙上談操........首先要一張A4紙(操場)一個盒約3X4(隊兵)............可以開始...............

尊重人格, 請勿抄習

回覆 #10 jwlchan 的帖子

To:jwlchan教操會發?講笑.我這一行講操,講槍,邊會發!發何X唔會走私喇?
尊重人格, 請勿抄習

引用:
原帖由 mswong 於 17-1-2008 12:29 發表
To:jwlchan教操會發?講笑.我這一行講操,講槍,邊會發!發何X唔會走私喇?
MS大佬, 當兵二十幾年好少机會刷你鞋, 今次只係利用呢個机會.......
講真, 當兵時教操又升得好快, 靚仔幾年又話做沙展, 我地就要捱到殘至升級....

52 1234
發新話題