18 12
發新話題

踞喀兵 Gurkha Photos Request

踞喀兵 Gurkha Photos Request

踞喀兵 Gurkha Photos taken in Hong Kong countryside

or British Army is ok too

if you have , please share

just wish to 回憶
~~~

尊重人格, 請勿抄習

尊重人格, 請勿抄習

你知誰是啹喀!圖中得一個HKMSC!
尊重人格, 請勿抄習

回覆 #4 mswong 的帖子

啹喀是人不是神,佢做得到,you too

尊重人格, 請勿抄習

ms 兄!!  後義勇軍少年團都有個踞喀, 佢叫 Sarxx, 你識唔識佢呀??

佢好似好好人, 每次出入camp 都會笑著打招呼!!  nice guy

回覆 #6 Shan10 的帖子

老防.............應該唔識,我1994已同香港拜拜喇!
尊重人格, 請勿抄習

回覆 #4 mswong 的帖子

又講d啹喀故事!因新加波仔話啹喀是英國佬隻狗?所以成日打交,我是最佳公証!
尊重人格, 請勿抄習

事實上又係ge, 但係新加坡仔係唔係都係英軍部隊的? 咁樣, 其實佢地都係英國人隻狗..

引用:
原帖由 Shan10 於 19-1-2008 21:51 發表
ms 兄!!  後義勇軍少年團都有個踞喀, 佢叫 Sarxx, 你識唔識佢呀??

佢好似好好人, 每次出入camp 都會笑著打招呼!!  nice guy
佢之前係major黎嫁~
勁人一個

回覆 #10 小子1008 的帖子

D人話佢返英國,d啹喀當佢神甘拜,
佢打個幅克蘭,死唔去,超勁!

抵佢啦!!  我會更敬佢!!

運輸
引用:
原帖由 甘草 於 20-1-2008 22:06 發表
D人話佢返英國,d啹喀當佢神甘拜,
佢打個幅克蘭,死唔去,超勁!

佢係做運輸咩?

唔知, 所以要知多啲先, 唔係就好似黑x13小時咁, 係後面磨coffee?

18 12
發新話題