40 123
發新話題

相機戰

相機戰

近日無野做開電視睇下
,睇到"畢打自已人"開頭片個到,
江欣燕同徐榮係用部機互影
我就有個奇想
用相機打GAME~~~
就係兩TEAM
大家互影
幅相裡面要有敵方一定大細,一場大約5~10分鐘打完一場就計分~~
唔知大家會唔會有興趣,

咁Canon 1Ds III + 300 2.8F IS 一定最多分

有人玩先算.......

粗用個快門=_=

呢個我有諗過,不過要set 大家都係用一個焦段
[img=156,234][/img] [img=156,234][/img][img=176,234][/img]

引用:
原帖由 亞龍 於 26-12-2008 16:43 發表
咁Canon 1Ds III + 300 2.8F IS 一定最多分
40d都可以雖然唔係10fps但係都可以好屈機
[img=156,234][/img] [img=156,234][/img][img=176,234][/img]

引用:
原帖由 CrazyBoy 於 26-12-2008 17:00 發表
粗用個快門=_=
4日ags我都用左近5k

影人同影景唔同

夠14~20人
會唔會搞場game~~~~full gear去
d匣袋放電放卡

引用:
原帖由 0608 於 26-12-2008 17:13 發表
夠14~20人
會唔會搞場game~~~~full gear去
d匣袋放電放卡
full gear like this??

引用:
原帖由 亞龍 於 26-12-2008 16:43 發表
係都1DMKIII la

但328mobility 好低姐..我怕你第一個死

引用:
原帖由 0608 於 26-12-2008 15:46 發表
近日無野做開電視睇下
,睇到"畢打自已人"開頭片個到,
江欣燕同徐榮係用部機互影
我就有個奇想
用相機打GAME~~~
就係兩TEAM
大家互影
幅相裡面要有敵方一定大細,一場大約5~10分鐘打完一場就計分~~
唔 ...
只係計分都計死你,個個實死按shutter.....一場都影幾百張,點計分呀?

引用:
原帖由 CrazyBoy 於 26-12-2008 17:00 發表
粗用個快門=_=
冇錯...你班友玩完你就後悔

回復 9# 的帖子

war game gear
要限影幾多幅

引用:
原帖由 m4devastator 於 26-12-2008 18:26 發表

冇錯...你班友玩完你就後悔
快門唔用留o黎做咩??

佢要壞的新機幾個月都可以壞la

我入左機都無半年,都萬五張la

襯有保影多2張壞左去整都無咁貴

引用:
原帖由 莊家-犯罪無間 於 26-12-2008 18:57 發表

快門唔用留o黎做咩??

佢要壞的新機幾個月都可以壞la

我入左機都無半年,都萬五張la

襯有保影多2張壞左去整都無咁貴
睇得出你唔係"愛機之人"wor~~

40 123
發新話題