56 1234
發新話題

燈腳...

燈腳...

救命呀, 乜香港人唔洗買燈腳架咩
去左DC發燒昅昅.. 得隻大陸falconeye, 2舊水.. 踢一踢, 無燈都跌
無manfrotto/bogen
去雙成睇, 淨係有tripod/ monopod, 仲要鎖晒入個櫃

想問下有冇師兄recommend任何燈腳? 乜牌子都得. 要定, 落580/AF58/SB900+ umbrella, 小小風下要OK

唔通要去天長/ 照想管...

若法律本身就不公義,守法只會淪為社會不公義的助力而已。

去鴨記囉......咪又係果d野.....

(真係想跟Elf兄你學下野...用到燈腳,真係我發夢都未發過)

師兄去影夜景人像嗎???

唔知可唔可以帶我一齊去玩下見識下?

今日我都去左揾燈架.........但未去到形記,以經o係第ニ間用左$1500買腳架,之後同fd去左食反吹水,最尾都係冇買到,過兩日要再出去睇睇先

引用:
原帖由 亞龍 於 16-12-2008 00:18 發表
師兄去影夜景人像嗎???

唔知可唔可以帶我一齊去玩下見識下?

今日我都去左揾燈架.........但未去到形記,以經o係第ニ間用左$1500買腳架,之後同fd去左食反吹水,最尾都係冇買到,過兩日要再出去睇睇 ...
龍哥買左Carbon? Velbon?

回復 3# 的帖子

龍哥你唔好嚇我啦... 我打game初哥個陣都已經當你係大佬架啦
你又咁多大炮...大三元+5D2... 小弟影人用400D+小小白
你用...PVS....

回復 2# 的帖子

業餘業餘, 幫女朋友影catalog架咋. 我FF機都無呀

引用:
原帖由 Elf 於 16-12-2008 00:47 發表
業餘業餘, 幫女朋友影catalog架咋. 我FF機都無呀
下...FF機關咩事...機ja ma....我想學野ja...

回復 7# 的帖子

我都唔識架大哥  依個世界有個technique叫做trial and error

引用:
原帖由 Elf 於 16-12-2008 00:51 發表
我都唔識架大哥  依個世界有個technique叫做trial and error
咁燈腳點用ga?

回復 9# 的帖子

引用:
原帖由 Elf 於 16-12-2008 00:55 發表

我想知點樣用? 咩情況? 點解唔機頂既? 點解影女仔d人會用既? 點樣離機閃著佢? (特別想知Canon點樣..)

引用:
原帖由 Elf 於 16-12-2008 00:55 發表

我公司......
[img=156,234][/img] [img=156,234][/img][img=176,234][/img]

回復 12# 的帖子

師兄你唔係影function 架咩?

引用:
原帖由 Elf 於 16-12-2008 01:15 發表
師兄你唔係影function 架咩?
雜誌社
[img=156,234][/img] [img=156,234][/img][img=176,234][/img]

"燈"用最簡單的說法,可分"一般照明"和"造型效果",
機頂只能做到"一般照明"多小小方向性的效果,
"造型效果",例如要強化爪子口面.....之類,就要用這類器材.
落雨不怕~落雪也不怕~就算寒冷大風雪落下~~~~

56 1234
發新話題