發新話題

致曾當英軍的朋友們... (感激萬分!!!)

2. 防偽圖紋測試

分用兩個圖徑, 加深, 加大反差對比

波浪紋通常用作防偽之用, 如銀紙一樣, 用幾何編織防偽圖案
回來打疫苗

3. 加深後証2沒見波紋, 未知是否反光之類, 相片隱見波紋, 但和証1的圖紋不乎
回來打疫苗

4. 除波紋外, 証上的另一防偽圖案, 就是証上的字, 其排列方式通常都有定律, 用"ddrc"為例, 其列序有文路

証1: 有regular format

証2: 沒有定律, 較亂
回來打疫苗

5. 在format和字體上有很大的出入, 大細不統一, 通常這類証件都不會胡亂轉用其他字款, 免郤額外考証的難度
回來打疫苗

6. 全式防偽的圖案少了圓形的排列, 是影不到嗎?

7. 証1的全式防偽是對稱的, 但証2的全式防偽有大細邊的問題
回來打疫苗

8. 章的大細比例不同
回來打疫苗

9. 這個皇冠印張是重點之一

証1的皇冠圖案完美

証2的皇冠好像是用電腦auto trace出來一樣

1. 左右不對稱
2. 中間的寶石位根本唔知佢係咩, 是隨意沒logic的繪圖
3. 兩邊的寶石沒有一粒是圓的, 和沒有一粒是相同
4. 寶劍圖案好像兩隻蝙蝠一樣, 不對稱, 如中國的剪紙花一樣用剪刀剪出來的
5. 底座的寶石完全不正方形
6. 兩邊的半十字花真係絶頂之造型
回來打疫苗

你真係好心機

可能人地貪平, 響深圳賽格度整

引用:
原帖由 widowmaker 於 2-11-2007 10:05 發表

你真係好心機

可能人地貪平, 響深圳賽格度整
其實唔洗搞咁多野大家都已經心裡有數.

拿拿拿!你地又逼害「英軍」勒,我忍唔住都要出聲話下

講埋費事人地出聲,係,我係度抽緊水

口   講   無   憑

一向都係笑教神技, 難得佢出張咁精美的老番(未證實)出來晒命, 又有mswong兄提供的真品(證實)出來, 當然要做一個對比啦, d偽裝神技, 緊係要做對照有根有據馬~   我用左兩個鐘架, 我幾抵得諗呢~ 我整到睡著覺啦... |)
回來打疫苗

引用:
原帖由 olka 於 2-11-2007 13:14 發表

一向都係笑教神技, 難得佢出張咁精美的老番(未證實)出來晒命, 又有mswong兄提供的真品(證實)出來, 當然要做一個對比啦, d偽裝神技, 緊係要做對照有根有據馬~   我用左兩個鐘架, 我幾抵 ...
我知重有野睇既

引用:
原帖由 olka 於 2-11-2007 13:14 發表

一向都係笑教神技, 難得佢出張咁精美的老番(未證實)出來晒命, 又有mswong兄提供的真品(證實)出來, 當然要做一個對比啦, d偽裝神技, 緊係要做對照有根有據馬~   我用左兩個鐘架, 我幾抵 ...
想問問師兄是用什麼軟件(們)做的?很厲害
支那人 不等如 中國人
支那人 等於 蔑視所有華人
叫之前,停一停 想一想。

或者可以先到“醜陋的中國人“一書中找找自己有沒有相似之處。
如果沒有相似之處的話,你才叫吧。
愛扮假鬼,以令自己感覺高人一等,乃中國人的劣根性。

另外,我對我以前的無知感到慚愧…<m(_ _)m>對不起!!

引用:
原帖由 mswong 於 2-11-2007 00:59 發表
根椐反恐条例,持有British Army之ID,從該ID之文字格式,持有者想使人相信他是英軍!British Army ?朋友我的耐性差,24小時內請自重!!!我會將資料報上.
這麼說,他要隨時洗定PP,因為隨時可能會被引渡過去.....
支那人 不等如 中國人

另外,我對我以前的無知感到慚愧…<m(_ _)m>對不起!!

引用:
原帖由 gtoray 於 2-11-2007 02:04 發表
如果當時人係響香港
警方會請英國使館人員求證
而我相信偽造軍人證呢d咁敏感ge case
英國一定唔會nfa

如果當時人曾經用偽造軍人證而間接令佢獲得任何好處
香港警方就可以告
但在香港偽造證明文件不是已經有罪的嗎?
支那人 不等如 中國人

發新話題