發新話題

英國皇家衛隊一問

引用:
原帖由 Boniface 於 28-6-2007 08:32 發表
因為我見有人咁打所以我以為係咁.......
冇人打過BLACK GUARD 喎, 我係講BLACK WATCH
Power Corrupts, Absolute Power Corrupts Absolutely

你上Wikipedia 睇, 咩info都有

Foot Guards: Grenadier Guards, Coldstream Guards, Scots Guards, Irish Guards, Welsh Guards

Royal Horse Guards: Blues and Royals, The Life Guards

King's Troop Royal Artillery
Power Corrupts, Absolute Power Corrupts Absolutely

引用:
原帖由 Boniface 於 25-6-2007 16:22 發表
我想知2個騎兵團同5個步兵團制服上既分別(最好有圖解答)
點解騎兵有d係紅衫白毛,有d係黑衫紅毛
我仲想問black graud又係咩黎....
black graud係你自己講

回覆 #16 MF 的帖子

唔係你呀...
頂....我話係d website呀.......

http://www.youtube.com/watch?v=b ... related&search=
自己睇喇,關我x事
跟住條路人甲又插把咀埋黎,係咪前世未俾人x過呀!

youtube description 你都信??

我一早係另一個post話左叫black watch, 你唔睇, 唔關你事, 關邊個事

問人野仲要發人老脾 |) , 人地都係識英軍之人, 你叫人做路人甲好冇禮貌姐

回覆 #22 MF 的帖子

咁我又唔係英軍點知邊個岩邊個錯.....
咁你咁講我講句對唔住,因為我真係非常憎俾人啫住,你correct左我就算,再玩我就真係頂唔順
算啦,免傷和氣,我講句對唔住喇

回覆 #18 MF 的帖子

親愛的朋友:你都好熟識Guards 你知不知這一logo是什麽guard呢!純屬吹水!不是攪野!
尊重人格, 請勿抄習

[quote]原帖由 mswong 於 20-7-2007 19:03 發表
親愛的朋友:你都好熟識Guards 你知不知這一logo是什
西門三傑 -- 西門慶、西門子、西門町

回覆 #25 皇家御貓 的帖子

貓兄:是Guards Depot MS在1976年到此course (all arms drill)軍操教練全科包括軍旗,劍,槍,棍,棺材等等!

尊重人格, 請勿抄習

回覆 #22 MF 的帖子

兩位你們知道嗎,Black Watch 在回歸時,有一些留在香港仲入咗黑社會添
尊重人格, 請勿抄習

引用:
原帖由 mswong 於 21-7-2007 21:39 發表
兩位你們知道嗎,Black Watch 在回歸時,有一些留在香港仲入咗黑社會添
................點解

引用:
原帖由 mswong 於 21-7-2007 21:39 發表
Wong Sir果然係一個出色嘅情報人員 ,咁班鬼去咗邊個單位呀?

Black Watch十幾年前有個唐人做廚師,唔通係...

發新話題