28 12
發新話題

咩野係LCA機?

引用:
原帖由 高!高!高! 於 28-10-2008 01:31 發表
黑位黑到實,反差好似好大,但白位又唔係白到冇野,係佢D鏡太玩具,黑位出唔到的"特別效果".

炒車自拍.
shot by fisheye2 or LCA pluse fisheye lens?
fisheye2 right?

p.s. 架車好正咁....

學神 born to sleep...

回復 16# 的帖子

fisheye2..........
f/8,仲要得1/100............
只要不在藍天白雲之下.......
就只能用B快門............
落雨不怕~落雪也不怕~就算寒冷大風雪落下~~~~

引用:
原帖由 learngod86 於 28-10-2008 01:55 發表
你都想玩film呀???.....落...鈬....啦......
其實一直都係玩film... o係NZ 都讀過2年黑白... 而家...掙扎緊......
地獄裡最熾熱的地方,是留給那些在出現重大道德危機時,仍要保持中立的人。
-但丁

玩具相機就當玩具玩玩囉....have fun...
LCA就...佢"真係"正經相機來的.....
而家咁貴好多因數

引用:
原帖由 高!高!高! 於 28-10-2008 02:08 發表
fisheye2..........
f/8,仲要得1/100............
只要不在藍天白雲之下.......
就只能用B快門............
可以講下咩係B快門嘛?
地獄裡最熾熱的地方,是留給那些在出現重大道德危機時,仍要保持中立的人。
-但丁

影slide咪影到咁囉.. 有幾奇姐?
lo mo依家野.. MK仔玩架姐
影筒RVP之後再講
若法律本身就不公義,守法只會淪為社會不公義的助力而已。

回復 20# 的帖子

bulb.. 你按住個shutter幾耐, 快門就開幾耐

引用:
原帖由 HunterX 於 28-10-2008 02:16 發表

其實一直都係玩film... o係NZ 都讀過2年黑白... 而家...掙扎緊......
玩囉.....平時玩下打一卷又唔貴......

可惜Kodachrome唔再出,唔係仲好玩

引用:
原帖由 louisli 於 28-10-2008 12:03 發表
可惜Kodachrome唔再出,唔係仲好玩
唔係重有出咩!?

回復 24# 的帖子

仲有唔知25定64呀... 不過要寄番美國沖..

[quote]原帖由 learngod86 於 28-10-2008 02:17 發表
玩具相機就當玩具玩玩囉....have fun...
LCA就...佢"真係"正經相機來的.....
而家咁貴好多因數

引用:
原帖由 亞mac 於 30-10-2008 07:34 發表

仲有邊部平過lca???
....點數? Minox 35?

28 12
發新話題