發新話題

原子彈。日本。

其實............D科學家,乜國物國到而家都證明唔到,我地嘈黎做咩....我都真係可以講得通既,唔洗在呢樹吹水啦

引用:
原帖由 mujiadam 於 21-7-2007 01:25 發表
其實............D科學家,乜國物國到而家都證明唔到,我地嘈黎做咩....我都真係可以講得通既,唔洗在呢樹吹水啦
係,
所以我好想快d知道

其實而家會唔會有人研究緊呢d事呢?
唔知幾多年後會有真正既答案?

仲有好多問題想去探究

順帶一提...以前都有人話美國登陸月球係荷李活拍出黎...

原子彈同登月都係一個謎,以前雲海係電台講過呢,幾有趣。
Exemplo ducemus
[img][/img]

冇當年既一爆, 就冇今日既東瀛.....
本來無一物, 何處惹塵埃

引用:
原帖由 Paul 於 20-7-2007 13:51 發表

因為一些日本國民及政客成日因為自己被核彈炸過而覺得日本是二戰受害國(甚至最大受害者)而記不起或否定自己是發動國,
所以D首相成日拜神社

引用:
原帖由 FaiFaiHK 於 21-7-2007 03:04 發表
順帶一提...以前都有人話美國登陸月球係拍出黎...
港香都有人說中國人上太空也是拍出來的,

美國也有美國人說圓型的地球是拍出來的,地球其實是平的。

法國也有人說911都是拍出來的

其實原爆後可以影到相係一大可疑之處
有讀過物理o既都知道
輻射係可以令底片曝光
即係d底片一入到輻射範圍就會用唔到
但點解之後可以影到相?

咁多位師兄,其實原子彈不等於核彈,
一粒原子彈大約等於五十至六十分之一粒核彈威力,而且破壞力要睇距離,風向同地形等其他因素

引用:
原帖由 Alex_山 於 22-7-2007 00:39 發表
一粒原子彈大約等於五十至六十分之一粒核彈威力,而且破壞力要睇距離,風向同地形等其他因素
原子彈是核彈的一種,

你說的是氫彈,也是核彈的一種

引用:
原帖由 Alex_山 於 22-7-2007 00:39 發表
原子彈靠核分裂產生威力,你居然話原子彈不等於核彈!?
核武器並非常規武器
對人

日本人就咁記得俾人炸過,點解中國(尤其係香港人)對日本ge瘋狂之前唔多諗下日本對我地中國做過咩野?
鵰。豹。狸。獅。狒

南京既三十萬人

回覆 #42 Hkpolice-Psu 的帖子

新一代香港人冇乜人會記得
本來無一物, 何處惹塵埃

引用:
原帖由 14692 於 28-7-2007 11:03 發表
新一代香港人冇乜人會記得
佢地淨係記得個d日本明星,個d佢地覺得"好好食"壽司姐
對南京的30"慢"人原全冇認識

發新話題