100 1234567
發新話題

canon 40d

canon 40d

how much for the body?
thx.

好似唔使7k.
落雨不怕~落雪也不怕~就算寒冷大風雪落下~~~~

thinking 50d or 40d..but 40d only under7k......

6k2 mk電
[img=156,234][/img] [img=156,234][/img][img=176,234][/img]

引用:
原帖由 莊家-犯罪無間 於 30-9-2008 23:14 發表
6k2 mk電
buy 50d or 40d ho ar.......

都唔好
1.6x corp點都係差d....

引用:
原帖由 b.jam 於 30-9-2008 23:26 發表

buy 50d or 40d ho ar.......
你會傾向個差價夠你買一支定焦鏡定係要新的機的機能??
[img=156,234][/img] [img=156,234][/img][img=176,234][/img]

引用:
原帖由 莊家-犯罪無間 於 30-9-2008 23:36 發表

你會傾向個差價夠你買一支定焦鏡定係要新的機的機能??
我傾向買新機... 高ISO表現,呢個係重點!

我諗緊呀,但我呢類超普通用家,40d都好夠用,留番d錢買鏡好過。

但50d又好吸引,如果再跌多少少價就會更吸引我

或者d錢買閃

引用:
原帖由 b.jam 於 1-10-2008 01:48 發表
我諗緊呀,但我呢類超普通用家,40d都好夠用,留番d錢買鏡好過。

但50d又好吸引,如果再跌多少少價就會更吸引我
我覺得如果你唔緊要牌子的話...而家買D300抵呀

引用:
原帖由 adrianyahk 於 1-10-2008 11:46 發表

我覺得如果你唔緊要牌子的話...而家買D300抵呀
D80/D90都夠用啦

再平d就A200

引用:
原帖由 ZaMaR 於 1-10-2008 11:59 發表

D80/D90都夠用啦

再平d就A200
樓主揀啦~

其實買機都係睇你用途,
如果你只係平時影下生活照,又唔係成日夜ma ma出去影既 50D 既新功能真係有用?
買部7k既40d玩下先,之後一買就當然就 5 or 1家啦

另一方面,機依D野緊本就追唔到,可能幾個月又整部60D就
留番果幾k買支17-40mm f/4L 用重好

ps.可能你有其他更正既鏡

引用:
原帖由 joviH 於 1-10-2008 16:15 發表
其實買機都係睇你用途,
如果你只係平時影下生活照,又唔係成日夜ma ma出去影既 50D 既新功能真係有用?
買部7k既40d玩下先,之後一買就當然就 5 or 1家啦

另一方面,機依D野緊本就追唔到,可能幾個月又整部60D就;imd ...
一年出一部的風氣已經持續左幾年....

100 1234567
發新話題