發新話題

CANON EOS 5D Mark II

引用:
原帖由 adrianyahk 於 18-9-2008 22:32 發表

我想問下高!兄d 攝記會唔會拎部1DsMK3去開工啦~
一個記者會,十九幾人,有人用都唔出奇的
[img=156,234][/img] [img=156,234][/img][img=176,234][/img]

引用:
原帖由 莊家-犯罪無間 於 18-9-2008 22:38 發表

一個記者會,十九幾人,有人用都唔出奇的
Canon個廣告都係1Dsmk3加800mm tim~

如果5Dmk2個WB system有些少進步,咁...應該好d既~

我覺得叫5Ds,好過叫5D MKII囉..................
落雨不怕~落雪也不怕~就算寒冷大風雪落下~~~~

[img=156,234][/img] [img=156,234][/img][img=176,234][/img]

引用:
原帖由 莊家-犯罪無間 於 19-9-2008 07:59 發表
http://web1.canon.jp/imaging/eosd/eos5dm2/movies/mov002.html

好過癮
之前好多人都話拍片冇X用...

引用:
原帖由 高!高!高! 於 19-9-2008 02:07 發表
我覺得叫5Ds,好過叫5D MKII囉..................
小改only..

引用:
原帖由 adrianyahk 於 19-9-2008 12:33 發表

之前好多人都話拍片冇X用...
何解??? 因為用枝384去拍動物太遠無聲??

回復 140# /139#的帖子

拍片/cut 片真係好好玩,跟影相又係另一種野,
不過相機拍片又做唔到v cam收音,
況且手持相機的動作對拍片冇幫助之餘仲要更不便.
落雨不怕~落雪也不怕~就算寒冷大風雪落下~~~~

引用:
原帖由 高!高!高! 於 19-9-2008 15:37 發表
拍片/cut 片真係好好玩,跟影相又係另一種野,
不過相機拍片又做唔到v cam收音,
況且手持相機的動作對拍片冇幫助之餘仲要更不便.
收唔收到音都係未知之數,官網的SAMPLE的片就無聲,但係佢D資料就話有收音,都係到佢出左先知係點

我當然知2種機走的野唔同,不過佢呢個玩法真係幾過癮

發新話題