發新話題

[星期制] Macross F討論帖

引用:
原帖由 zeta 於 11-4-2008 14:34 發表

今集真係有突擊ьйгみЬ

BTW, 某人開車開到玩頭D咁asdfghjkl.....
有管野 的歌....有d性趣bo....
唔會差得去邊掛...

引用:
原帖由 martinmhk 於 11-4-2008 14:59 發表

有管野 的歌....有d性趣bo....
唔會差得去邊掛...
管野係音樂保証...

﹝舉手﹞有問題:新一代既主力機會係VF-25?咁VF-19 呢?

引用:
原帖由 ACYY 於 13-4-2008 16:44 發表
﹝舉手﹞有問題:新一代既主力機會係VF-25?咁VF-19 呢?
唔係主力....未係主力....都係話測試機 ja ma...
主力咪果d軍方機...VF-171?

引用:
原帖由 adrianyahk 於 13-4-2008 17:12 發表

唔係主力....未係主力....都係話測試機 ja ma...
主力咪果d軍方機...VF-171?
「有問題:新一代既主力機會係VF-25?咁VF-19 呢?」

我冇話佢依家係主力呀... 記得係Plus 時,好似話YF-19 被選做下一代既主力機架... 係Macross 7 時都有一隊小隊係用19 系既機體... 點解依家唔記晒D 19 既

引用:
原帖由 ACYY 於 13-4-2008 19:12 發表

「有問題:新一代既主力機會係VF-25?咁VF-19 呢?」

我冇話佢依家係主力呀... 記得係Plus 時,好似話YF-19 被選做下一代既主力機架... 係Macross 7 時都有一隊小隊係用19 系既機體... 點解依家唔記晒D ...
已經入哂博物館?
就好似班老柴聽fire bomber咁

引用:
原帖由 ACYY 於 13-4-2008 19:12 發表

我冇話佢依家係主力呀... 記得係Plus 時,好似話YF-19 被選做下一代既主力機架... 係Macross 7 時都有一隊小隊係用19 系既機體... 點解依家唔記晒D ...
F 係 7 既十四年之後....換左都唔奇呀...?

可能VF-19因單價太高,只能作少量生產供皇牌或特戰部隊使用。看統合軍量產性能較差的VF-17作主力便知。希望日後會讓19出場吧

引用:
原帖由 NuWL 於 13-4-2008 23:58 發表
可能VF-19因單價太高,只能作少量生產供皇牌或特戰部隊使用。看統合軍量產性能較差的VF-17作主力便知。希望日後會讓19出場吧
好彩19 系唔係我既最愛 21 先係
引用:
原帖由 adrianyahk 於 13-4-2008 23:08 發表

F 係 7 既十四年之後....換左都唔奇呀...?
14 年就換一代?係都換咗17 系先啦

引用:
原帖由 ACYY 於 14-4-2008 00:07 發表

好彩19 系唔係我既最愛 21 先係

14 年就換一代?係都換咗17 系先啦
上網check番...話 VF-171 係 VF-17的改進型.....簡化左生產提高左性能加新手可用....當後繼機了!

引用:
原帖由 adrianyahk 於 14-4-2008 00:54 發表

上網check番...話 VF-171 係 VF-17的改進型.....簡化左生產提高左性能加新手可用....當後繼機了!
VF-19的確很難讓新手用,YF-19測試時因機師技術不足以操控它,撞了幾架試作機。最後到勇這瘋子才能制法這它並發揮出這機的實力。所以統合軍不量產19作主力也有其道理,19性能雖高,對一般機師而然,一部難控的高性能機,不如用一部易控的一般機更能發揮功效

潮流興PMC, SMS似乎都係PMC; 不過武裝係對宇宙人.....

引用:
原帖由 Legionee 於 14-4-2008 13:06 發表
潮流興PMC, SMS似乎都係PMC; 不過武裝係對宇宙人.....
連L師兄都因MACROSS F蒲頭

引用:
原帖由 Legionee 於 14-4-2008 13:06 發表
sms是pmc啊,潮流興PMC 不論真實世界也是,動畫世界也是.而且同樣地看中他們可忠可奸的灰色身份
支那人 不等如 中國人
支那人 等於 蔑視所有華人
叫之前,停一停 想一想。

或者可以先到“醜陋的中國人“一書中找找自己有沒有相似之處。
如果沒有相似之處的話,你才叫吧。
愛扮假鬼,以令自己感覺高人一等,乃中國人的劣根性。

另外,我對我以前的無知感到慚愧…<m(_ _)m>對不起!!

引用:
原帖由 NuWL 於 14-4-2008 01:28 發表

VF-19的確很難讓新手用,YF-19測試時因機師技術不足以操控它,撞了幾架試作機。最後到勇這瘋子才能制法這它並發揮出這機的實力。所以統合軍不量產19作主力也有其道理,19性能雖高,對一般機師而然,一部難控的高性能機,不如用一部易控的一般機更能發揮功效
看來VF25成為次世代機的原因,看來是因為它是"人駕駛"的 . 難怪它的構型比VF19來的古老 .

題外話:這樣也幽默了UC一下,試作型不是只看說明書就能駕駛的
支那人 不等如 中國人
支那人 等於 蔑視所有華人
叫之前,停一停 想一想。

或者可以先到“醜陋的中國人“一書中找找自己有沒有相似之處。
如果沒有相似之處的話,你才叫吧。
愛扮假鬼,以令自己感覺高人一等,乃中國人的劣根性。

另外,我對我以前的無知感到慚愧…<m(_ _)m>對不起!!

發新話題