發新話題

今天衝動了!!!!!!

唔該晒,兩位師兄!

回復 16# 的帖子

用d高速d既菲林呀啊當......

學神 born to sleep...

引用:
原帖由 learngod86 於 21-9-2008 01:29 發表
用d高速d既菲林呀啊當......
f/8....1/100s.......
fisheye........sharp晒啦.............

(page one買,$585驚訝地有一年保養)

落雨不怕~落雪也不怕~就算寒冷大風雪落下~~~~

lomo用過期野仲有味道,
岩岩先刮番成堆過期agfa ultra 100出黎
若法律本身就不公義,守法只會淪為社會不公義的助力而已。

引用:
原帖由 高!高!高! 於 21-9-2008 01:39 發表

f/8....1/100s.......
fisheye........sharp晒啦.............

(page one買,$585驚訝地有一年保養)
室外400 ok la...
商場我用800都低低地....

宜家冇得玩tim la....支鏡"甩

學神 born to sleep...

...咁多菲林佬!?

其實,果d沖法呢...(咩負沖正正沖負),重有果d 神奇技術 (我都唔知有咩)...係邊度做到?

回復 21# 的帖子

E沖C一般ONE HOUR就得,
但係要沖+/-的話,就要去LAB到沖,
因為要HOLD成部機,就時間去沖.

引用:
原帖由 高!高!高! 於 21-9-2008 02:25 發表
E沖C一般ONE HOUR就得,
但係要沖+/-的話,就要去LAB到沖,
因為要HOLD成部機,就時間去沖.
我覺得好複雜..好想學..但係冇錢交學費

引用:
原帖由 adrianyahk 於 21-9-2008 02:26 發表

我覺得好複雜..好想學..但係冇錢交學費
請教亞龍兄就得.........

引用:
原帖由 高!高!高! 於 21-9-2008 02:31 發表

如果龍兄肯教,我肯學!
(去執部G1平玩RF先)

引用:
原帖由 adrianyahk 於 21-9-2008 02:46 發表

如果龍兄肯教,我肯學!
(去執部G1平玩RF先)
W/B好易,睇書學在家裹用沖鑵來沖都得,(當然都要有D器材)
兩種藥(還有清水)得幾個STEP.
但係COLOR正/負好難用沖鑵沖得好,
藥/水溫,時間要KEEP得好準先得,
我仲記得COLOR正要7種藥11STEP...........................
所以自己玩多數都只係沖W/B,
COLOR都係比$$人沖.

引用:
原帖由 高!高!高! 於 21-9-2008 03:01 發表

W/B好易,睇書學在家裹用沖鑵來沖都得,(當然都要有D器材)
兩種藥(還有清水)得幾個STEP.
但係COLOR正/負好難用沖鑵沖得好,
藥/水溫,時間要KEEP得好準先得,
我仲記得COLOR正要7種藥11STEP....................... ...
我有書呀..教沖果d...但係我唔知去邊度買囉!
又怕係廁所搞俾好大陣味,用完d水又唔知放去邊....
W/B都要搞果d溫度野..d人有黑房就真係好,可以買埋放大機哂埋..
我而家諗緊買唔買部掃到film既scanner算鬼數...

不過...好少影film囉!

引用:
原帖由 高!高!高! 於 20-9-2008 23:38 發表

FISHEYE LOMO
聲稱有180度,F/8,1/100s or B快門,最近焦距3cm,
唔知真唔真,測試中.
好似好勁喎

小弟都有這架

不過好似唔夠 180 度的....

引用:
原帖由 高!高!高! 於 21-9-2008 02:31 發表

沖..唔係我o個飯 ,我自己都係比番D師兄哂

發新話題