發新話題

A900出現了!

引用:
原帖由 ZaMaR 於 12-9-2008 00:32 發表

3200,唔係我開,係上網睇果d相

佢個樣我完全冇所謂,不過我都唔會買,冇錢...
死啦....1ds唔加減級最多都係去到1250....
唔怪得知啦....原來唔開到3200影d相係唔靚的....

引用:
原帖由 101653 於 12-9-2008 01:38 發表

你這是在酸還是在討戰?

引用:
原帖由 adrianyahk 於 12-9-2008 01:47 發表

你這是在酸還是在討戰?
其實我好唔明點解d人話佢noise高ja....
即係佢開3200高過canon/nikon就叫好x高....開唔到25600就係佢的缺點....

引用:
原帖由 101653 於 12-9-2008 01:50 發表

其實我好唔明點解d人話佢noise高ja....
即係佢開3200高過canon/nikon就叫好x高....開唔到25600就係佢的缺點....

我覺得好正常wor...開唔得高自然係缺點!
如果佢開 iso 1600, noise 多過 Canon/Nikon, 佢咪廢囉? 有咩問題?

引用:
原帖由 adrianyahk 於 12-9-2008 01:52 發表

我覺得好正常wor...開唔得高自然係缺點!
如果佢開 iso 1600, noise 多過 Canon/Nikon, 佢咪廢囉? 有咩問題?
1600noise都唔係好勁ja下話??
唔勁=廢....太偏激....

你真係要睇下黃子華....
"你唔係一個聖人你就係一個x街"果part....

比兩皮幾野買部機,低光都影唔掂,係話係唔係好有問題先?

不過聽聞係樣板機既軟件問題,因為raw係清好多,係部機壓jpg時壓得樣衰過人...
等正式出左先睇d review吧

引用:
原帖由 101653 於 12-9-2008 01:55 發表

1600noise都唔係好勁ja下話??
唔勁=廢....太偏激....

你真係要睇下黃子華....
"你唔係一個聖人你就係一個x街"果part....
消費者永遠是對的~你條友仔都冇必要為佢護航~

引用:
原帖由 101653 於 12-9-2008 01:38 發表

如果canon今時今日先出部1ds既話,一定比人話廢到冇朋友
係比都唔好拎d中世紀野同呢個年頭比啦...

引用:
原帖由 ZaMaR 於 12-9-2008 02:00 發表
比兩皮幾野買部機,低光都影唔掂,係話係唔係好有問題先?

不過聽聞係樣板機既軟件問題,因為raw係清好多,係部機壓jpg時壓得樣衰過人...
等正式出左先睇d review吧
我都係咁話....睇左review先....

引用:
原帖由 ZaMaR 於 12-9-2008 02:03 發表

如果canon今時今日先出部1ds既話,一定比人話廢到冇朋友
係比都唔好拎d中世紀野同呢個年頭比啦...
慘在a900未出街丫ma....已經有人講得出部機既noise係高定低....

引用:
原帖由 adrianyahk 於 12-9-2008 02:02 發表

唔係護唔護航....
咁事實部野未見街....個個都唔知....冇必要踏低部機丫....
係....部機係樣衰d姐....
但都要睇下review先知好唔好架....

引用:
原帖由 adrianyahk 於 12-9-2008 02:02 發表

冇錯,銷量就係大家對佢既回應,等下睇佢賣到幾多部啦...
S記既noise問題一直係死症,唔係感光件,係處理器問題
仲唔搞搞佢d舊M記友會過晒檔

引用:
原帖由 101653 於 12-9-2008 02:05 發表

慘在a900未出街丫ma....已經有人講得出部機既noise係高定低....
我係睇dpreview既測試圖,iso6400係完全唔用得...

p.s. dpreview已經有機係手測試左

引用:
原帖由 101653 於 12-9-2008 02:07 發表

唔係護唔護航....
咁事實部野未見街....個個都唔知....冇必要踏低部機丫....
係....部機係樣衰d姐....
但都要睇下review先知好唔好架....
個人認為,樣衰只衰在果4個英文字母...
個金字塔幾靚仔

引用:
原帖由 ZaMaR 於 12-9-2008 02:11 發表

我係睇dpreview既測試圖,iso6400係完全唔用得...

p.s. dpreview已經有機係手測試左
哦....
人地講明raw冇事....可以輕易汁到....你係要用jpeg黎出咁我冇計架....
呢d唔係叫死症wo....係電腦轉番jpeg唔得既??

發新話題